Les guitarres tornaran a omplir de sonoritat el patrimoni garriguenc amb la 12a edició del Garrigues Guitar Festival

Onze pobles seran els protagonistes del 12è Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol. L’acte inaugural anirà a càrrec del poble del Soleràs, que s’estrena per primera vegada a l’esdeveniment i serà a l’Església de l’Assumpció aquest dissabte, 1 de juliol, presentant Músiques i Re-creacions, un espectacle de Dos Guitar format per Elisabeth Roma i David Aparicio que conflueixen en arranjaments de clàssics i jazz. 

La Granadella i Bellaguarda acolliran els concerts del duet de guitarres Rubio-Them i el  Trio Quetzal de Mèxic a les esglésies Santa Maria de Gràcia i Sant Antoni Abat. Al mig del juliol assaborirem el maridatge del celler Mas Blanch i Jové a ritme de melodies tradicionals amb estàndard de jazz del duet Diode a la Vinya dels Artistes de la Pobla de Cérvoles.

Torrebesses tornarà la habitual participació del tricicle guitarrístic, poble de la comarca veïna del Segrià on va conviure el mestre Emili Pujol des de la seva masia pairal Mas Janet. El primer dels concerts, 14 de juliol, anirà a càrrec del guanyador de la darrera edició del Certamen Llobet de Barcelona, el canari Airam de Vera a l’Església de Sant Salvador; on actuaran com segon y tercer concert la catalana Bruna Escolà i el mexicà Christopher Avilez, el 4 i 25 d’agost respectivament.

La intensitat concertística continuarà als Jardins del Terrall de les Borges Blanques amb el duet de guitarra i violoncel ZKDuo, el divendres 21. I sense descans i en un cap de setmana decisiu, el 22 i 23 de juliol a les esglésies de Sant Joan Baptista de Vinaixa i de Sant Jaume d’Arbeca ressonaran les guitarres de Carles Herraiz i el duet Arbonés-Caselles format per la imponent veu de la soprano Marta Arbonés acompanyada a la guitarra de Rosario Caselles

Tancant el mes de juliol el Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul, patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, acollirà l’espectacle de l’Ensemble XXILa màgia del Handpan, acompanyat pel músic israelià Ravid Goldschmidt, virtuós d’aquest instrument de percussió melòdic i captivador. Color i ritme de la música canviarà el següent dia amb el son cubà que ens aportarà Javier Olondo Quartet, vinguts directament de New Orleans a la Vinya els Vilars, que com cada any ens presenten el seu espectacular maridatge de vins.

El mes d’agost les cordes ressonaran als castells imponents de La Floresta i l’Espluga Calba, segles d’història escoltaran música barroca italiana d’Astrolabi trio i ritmes del món a càrrec de Moure & Durán.