Renovat el conveni de col·laboració dels germans Torres per difondre l’oli dels productors borgencs
Els xefs del restaurant Cocina Hermanos Torres, Sergio i Javier, han visitat les Borges Blanques per signar la renovació del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament i les persones productores d’oli de la capital de les Garrigues. La renovació, que serà per dos anys més, servirà per consolidar la marca ‘Les Borges Blanques Capital de l’Oli’, així com la carta d’olis de les Borges que els xefs ja ofereixen al seu restaurant.
La col·laboració va començar, el passat juny del 2019, quan es va signar el conveni entre els xefs, guardonats amb dues estrelles Michelin, i les cooperatives borgenques: Cooperativa de Sant Isidre, la Cooperativa La Borgenca i els productors dels olis Salvador Farré, Germans Benet i Olinunllum. El conveni estableix que aquestes cooperatives proveeixin, amb els seus olis, l’entitat Cocina Hermanos Torres a canvi de la promoció i difusió del producte a la seva cuina.
Aquesta iniciativa se suma al seguit d’accions que l’Ajuntament està impulsant per tal de donar difusió al seu producte més preuat. L’any passat, a més, es va estrenar el primer premi Josep Lladonosa per tal que els cuiners i les cuineres joves aprenguin a treballar amb aquest producte de la terra. Igualment, s’han patrocinat iniciatives per internacionalitzar l’oli borgenc, com el patrocini de l’expedició al K2 de l’esportista Víctor Sans, entre altres.