Els millors olis de la Fira
La jornada d’avui de la Fira ha culminat al vespre amb la proclamació dels guanyadors del concurs anual als millors olis de la Fira entre els productors que hi participen. Aquests guanyadors han rebut la distinció de la mà del president de la Diputació, Joan Talarn.
Segons el veredicte emès pel Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’oliva de Catalunya, ubicat a Reus, els guanyadors d’entre els petits productors han estat l’oli Coratina del Molí Mas Montseny (en la categoria de fruitat verd amarg), l’Etiqueta Negra de +Art (l’oli produït pels Germans Benet Rebull de les Borges Blanques en l’apartat de fruitat verd dolç) i l’Oleum Flumen d’Agroalbium (fruitat madur).
Pel que fa als grans productors, els olis premiats han estat l’Elixir Despinyolat de Cuadrat Valley de l’Albagés (fruitat verd amarg), el Pau Selecció de l’Agrària Cal Pau d’Os de Balaguer (fruitat verd dolç) i l’Oli Padrí del Mas Montseny (fruitat madur).
El primer tinent d’alcalde de les Borges Blanques, Salvador Noguera, ha indicat durant el seu discurs inaugural d’avui que “a contracor hem decidit eliminar les Garrigues quan publiquem els noms dels guanyadors als nostres canals de comunicació perquè tots els productors ho puguin difondre sense sofrir cap problema” en clara referència a aquells que no estan inscrits a la Denominació d’Origen i que tenen prohibit l’ús del terme “Garrigues”.