Les Borges inaugura el nou circuit de pump track pensat per a bicicletes, patinets, monopatins i patins

Les Borges Blanques ha acollit aquest diumenge la inauguració del nou circuit de pump track, un equipament pensat per a la pràctica de l’esport amb bicicleta, patinet, monopatí i patí, i que se suma al nou camp de futbol 7 que veurà la llum a finals d’any i que, juntament amb l’actual camp municipal Ramon Espasa, conformen aquest complex esportiu renovat en què tenen cabuda diferents pràctiques esportives.

En concret, la inauguració ha tingut lloc aquest diumenge al matí, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, la regidora d’Esports del consistori borgenc, Maricel Viladoms, i la resta de membres de l’Equip de Govern, i també ha comptat amb l’alumnat de l’escola de Ciclisme de Juneda, que, una vegada finalitzats els parlaments, ha dut a terme una exhibició en bicicleta per l’espai.

Les obres han tingut un import de 48.385,48 euros, IVA inclòs, i el circuit compta amb diferents salts i peralts, que permeten a les persones que el recorren en patinet o en bicicleta, fer voltes pel circuit sense pedalar o impulsar-se amb els peus, gràcies a aquests desnivells.

Durant l’acte d’inauguració, l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, s’ha mostrat molt satisfeta de poder sumar un nou equipament esportiu públic al municipi i ha explicat que el consistori està compromès amb l’ampliació de l’oferta lúdica i esportiva de les Borges a través de noves modalitats esportives. Per a Palau, amb aquest circuit de pump track, les Borges “es reafirma com una ciutat oberta i posa a disposició de tothom un equipament públic que s’adapta a les noves pràctiques esportives”.

Per la seva banda, la regidora d’Esports del consistori borgenc, Maricel Viladoms, ha anunciat que l’Ajuntament ha posat en marxa unes classes gratuïtes per tal que les usuàries i els usuaris aprenguin com es fa servir el circuit. Aquestes classes, finançades pel consistori borgenc i a càrrec del Consell Esportiu de les Garrigues, es duran a terme els dissabtes. En concret, es faran 3 grups diferents, repartits segons les edats, i les diferents sessions pràctiques s’allargaran de les 10 a les 12.30 hores. Tot, amb l’objectiu que les persones usuàries facin un bon ús de l’equipament, ha detallat Viladoms.

L’alcaldessa de les Borges també ha explicat que el fet d’inaugurar un nou equipament esportiu sempre va lligat a les bones pràctiques de salut i s’ha mostrat compromesa amb la millora de la salut i el benestar de les borgenques i els borgencs. Igualment, Palau ha refermat la seva aposta per la bicicleta, el patinet, el monopatí i el patí, així com tots aquells mitjans de transport que ajudin a descarbonitzar les Borges.