Ple extraordinari a les Borges per a rebaixar l’Impost d’Activitats Econòmiques a una vintena d’empreses

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat, aquest divendres, 6 de novembre, la modificació de l’ordenança fiscal número 2, que regula l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), per a canviar la categoria de 4 vies públiques i àmbits del municipi, i passar-les de primera a segona categoria.

D’aquesta manera, per a l’exercici 2021, els carrers Raval de Lleida, Polígon Industrial les Verdunes, Polígon Industrial Castellos i Afores, a nivell contributiu deixaran de ser considerats de categoria primera, que té el coeficient multiplicador de situació màxim, que és 3,8, per a calcular el que han de pagar d’IAE. En canvi, ara passaran a ser considerats de categoria segona, que té un coeficient d’1,7. Cal tenir present que en aquestes 4 vies públiques hi ha ubicades la pràctica totalitat de la vintena d’empreses instal·lades a la capital garriguenca, obligades a pagar aquest impost.

L’alcalde Enric Mir ha exposat que “som conscients de les dificultats econòmiques que tindran la majoria d’empreses que contribueixen decisivament a crear riquesa i ocupació al nostre poble, arran de la pandèmia. Per tant, des de l’Equip de Govern estem convençuts i convençudes que ara és l’hora de ser valents i posar totes les eines possibles i disponibles per a ajudar a les famílies, amb la congelació de la fiscalitat, i a les indústries, amb aquesta altra mesura que hem calculat que implicarà una rebaixa mitjana d’uns 3.700 euros per cada una d’aquesta vintena d’empreses grans que hi ha a les Borges Blanques, i una disminució d’ingressos per a les arques públiques del municipi, que superarà els 70.000 euros. D’aquesta manera, estem convençuts que contribuirem a conservar  bona part dels llocs de treball amenaçats pels efectes de la pandèmia”.

Congelació d’ordenances fiscals per al 2021

Aquesta rebaixa s’afegeix a la congelació de la gran majoria d’ordenances fiscals per al pròxim exercici fiscal, que es va aprovar el dijous, 29 d’octubre, ja que només es van introduir petites modificacions i actualitzacions de 8 normes, i la introducció d’una nova, sobre la taxa per la instal·lació de caixers automàtics amb accés directe des de la via pública, del total de 30 que hi haurà vigents, per a l’exercici 2021.