L’Ajuntament de les Borges adjudica la redacció del nou projecte de carril bici

L’Ajuntament de les Borges ha adjudicat la redacció del projecte de construcció del carril bici que unirà els centres educatius de la capital de les Garrigues, la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius. La redacció del document tècnic anirà a càrrec d’una empresa lleidatana i té un cost de 2.277, 47 euros (IVA no inclòs).

Per tal de dur a terme el projecte, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament han requerit la contractació d’una empresa especialitzada en aquest tipus d’actuacions per tal que redacti el document tècnic necessari per a la seva realització. L’informe inclourà un estudi de mobilitat que tindrà en compte criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres.

Cal recordar que l’Ajuntament de les Borges Blanques va realitzar durant l’any 2018 el primer procés de pressupostos participatius amb la finalitat que la ciutadania decidís el destí d’una partida pressupostària de 50.000 euros. Un cop finalitzada la fase de votació, el diumenge 14 d’octubre, l’actuació guanyadora va ser la creació d’un carril bici que unirà els diferents centres educatius de la població. En concret tindrà un total de 2 quilòmetres de llargada i unirà l’Escola Joan XXIII i la Llar d’Infants, el Col·legi Montserrat i l’Institut Josep Vallverdú.

La fase de votació  va venir precedida de dues fases més de presentació de propostes, en les quals es van recollir 116 propostes; i de deliberació, d’on van sorgir les 15 opcions que van passar a votació.