L’Ajuntament de les Borges inicia les obres de reforma del carrer Marinada

L’Ajuntament de les Borges ha iniciat les obres de reforma del carrer Marinada per tal de millorar-ne l’accessibilitat i la funcionalitat d’aquesta via de la capital de les Garrigues. Les obres van començar el 14 de gener i es preveu que estiguin llestes la primera setmana d’abril.

El contracte de les obres inclou l’ampliació de les voreres i la substitució del paviment, la canalització subterrània del servei de telefonia, la millora de la xarxa d’aigua potable, la millora de la xarxa elèctrica de l’enllumenat públic, a més a més de la substitució de les columnes dels fanals i la il·luminació dels vials.

Cal recordar que les voreres actuals tenen una amplada de 113 cm i hi ha els fanals de l’enllumenat que ocupen i dificulten el pas de vianants, atès el poc espai que queda entre la columna i la tanca de parcel·la. Amb l’actuació, les voreres passaran a tenir un ample de 165 cm i, per tant, els vianants, cotxes i persones amb accessibilitat reduïda podran disposar d’espai suficient per circular-hi.

A l’oferta s’hi van presentar un total de 8 empreses. El termini de presentació de propostes va finalitzar el passat 26 d’octubre i el projecte es va adjudicar el 5 de desembre.

Inici de les obres a l’Avinguda Francesc Macià

D’altra banda, aquesta setmana també es donarà inici a la primera fase d’obres de l’Avinguda Francesc Macià. El projecte contempla l’obra civil d’urbanització, així com també la compra d’arbres, l’enllumenat públic amb la instal·lació de leds per il·luminar millor l’avinguda i per fomentar l’estalvi energètic, a més a més de la instal·lació d’uns petits illots verds i de mobiliari urbà.