Les Borges acaba la construcció de 64 nous nínxols al cementiri i hi habilita un espai per a la memòria dels no nats

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha finalitzat la construcció de 64 nous nínxols al cementiri municipal, i ha habilitat un espai per a homenatjar i recordar els infants no nats, que serà inaugurat aquest dissabte al migdiaIgualment, el consistori està enllestint els treballs habituals d’arranjament i millora del recinte funerari, previs a la celebració de Tots Sants.

Amb el nou mòdul de nínxols, que s’ha executat en tres mesos per un import total de 47.311 euros, amb l’IVA inclòs, ha permès finalitzar un conjunt de 144 nínxols, dels quals 80 ja estaven construïts i 64 són els que s’han executat en aquesta segona i última fase.

El mòdul de nínxols ocupa una superfície de 146 m2, d’alçada 4,50 m i amb dos passadissos laterals d’amplada 2,00 i 2,30 m. El conjunt disposa d’una capacitat per a 144 nínxols, els quals estan distribuïts a dues cares i on en cada una d’elles hi ha 4 files per 18 columnes. Les parets del conjunt de nínxols han estat revestides amb pedra calcària de les Garrigues.

Segons regidor d’Urbanisme, Daniel Not, “calia donar resposta a les necessitats del cementiri, que actualment compta amb més de 1.700 nínxols, per poder atendre les demandes de la població que vol reposar per sempre més a les Borges”.

Igualment, aquest dissabte al migdia hi ha prevista la posada en servei, oficialment, d’un nou espai al cementiri borgenc, on pares i mares que han perdut un fill durant l’embaràs, i els seus familiars i amics, podran homenatjar i recordar-los.

D’altra banda, el consistori ha dut a terme millores a la zona enjardinada i al ferm del recinte de la necròpolis borgenca, per a fer-hi el manteniment habitual en aquestes dates, i millorar el seu aspecte i donar el millor servei possible a tots els visitants que rebrà en motiu del dia de Tots Sants. Igualment, està finalitzant l’arranjament d’una paret exterior que havia quedat afectada pels aiguats de fa uns mesos.

A més a més, el consistori també ha situat diversos ornaments florals en els monuments funeraris públics, com el que hi ha dedicat a la memòria de les víctimes de la Guerra Civil, com a senyal de respecte i record cap als difunts que hi ha homenatjats.