Les Borges rebutja les violències masclistes amb accions al carrer, telemàtiques, formacions i un monòleg aquest 25N

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha volgut deixar clara la necessitat de rebutjar les violències masclistes, i de seguir conscienciant la població sobre la necessitat d’eradicar les violències masclistes de la societat, amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Així, aquest mateix dimecres, 25 de novembre, l’alcalde Mir, la primera tinent alcalde Núria Palau, la regidora de Benestar Social, Ariadna Salla, i les regidores Montserrat Casals i Marta Urgell que, juntament amb altres 6 persones treballadores del consistori, han dut a terme la lectura pública del manifest unitari impulsat per l’Institut Català de les Dones (ICD), en el marc de la campanya “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”, i elaborat per l’advocada penalista, criminòloga i formadora Carla Vall, davant de l’Ajuntament de la capital garriguenca, a les 12 hores. Tot seguit, s’ha dut a terme un minut de silenci, com a homenatge a totes les víctimes de la violència masclista.

Igualment, durant tot el dia, els comerços de les Borges obsequien la seva clientela entregant-los gratuïtament bosses de la compra reutilitzables, de color lila i amb l’etiqueta #LliuresiSensePor; i precisament moltes d’aquestes botigues s’han afegit a la jornada de conscienciació pintant amb retoladors, facilitats pel consistori, els seus aparadors amb frases relacionades amb les reivindicacions i denúncies vinculades al 25N. 

De la mateixa manera alumnat de l’aula de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), han protagonitzat la pintada d’un mural amb el grafiter Llukuter, a la plaça del costat del Pavelló Francesc Macià, un projecte inclusiu, impulsat per l’Oficina Jove de les Garrigues, i dut a terme des de la regidoria de Joventut de les Borges.

A més a més d’aquestes quatre accions, segons ha exposat la regidora, Ariadna Salla, l’Ajuntament de les Borges ja fa uns dies que s’ha adherit al #Manifest25N2020, i està donant recolzament a la campanya que aquest dilluns, 23 de novembre, ha posat en marxa el Consell Comarcal de les Garrigues, anomenada “18″ SILENCI?”, per a donar a conèixer i combatre el fet que, actualment, cada 18 segons una dona és maltractada en algun lloc del món.

Salla també s’ha mostrat satisfeta del resultat del primer dels dos tallers de masculinitats, organitzats per l’Associació Antisida de Lleida amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges, que s’ha dut a terme en línia aquest 23 de novembre, amb el títol “ser home no és un factor de risc, intentar ser-ho sí”, i adreçat a professionals que treballen amb persones joves; el que també genera bones perspectives pel segon taller, en línia i previst el dia 30 de novembre, a les 18 hores, amb el mateix títol, però quest cop adreçat a les famílies.

Finalment, si les autoritats sanitàries ho permeten, el dissabte, 28 de novembre, l’Ajuntament de les Borges ha programat el monòleg “No sólo duelen los golpes” de l’activista i comunicadora Pamela Palenciano, al Pavelló de l’Oli, a les 20 hores.