Les Garrigues ofereixen 30 avantatges en comerços i serveis als usuaris del Carnet Jove

Aquest dimarts, 10 d’octubre, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, i la coordinadora del Servei Comarcal de Joventut, Marta Peiró, han presentat el projecte del nou Carnet Jove de les Garrigues.

A les Garrigues hi ha 1.490 joves titulars del Carnet Jove, on ara hi ha 30 avantatges territorials. 

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit comarcal presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de les Garrigues i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments dels diferents municipis d’arreu de la comarca i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb les Garrigues i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat. 

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de les Garrigues d’aquest matí marca el punt de partida d’expedició dels nous carnets, que inclouen el logotip del consell comarcal. D’aquesta manera, els joves que són titulars del Carnet Jove veuran com automàticament el carnet també se’ls converteix en el de la seva comarca. 

L’acte d’avui també ha servit per anunciar que el nombre d’avantatges s’ha incrementat de 17 a 30 (un 76%) fruit de la campanya de captació perquè més comerços, entitats i institucions ofereixin més i millors descomptes a la comarca. Aquests nous avantatges -que s’espera que segueixin creixent- constitueixen l’oferta actual del CJ a la comarca, repartida actualment entre els àmbits de formació (20%), turisme i mobilitat (13%), tecnologia (10%), d’esports (7%), cultura (7%), lleure (7%), salut (3%) i altres (33%). 

Entre aquests avantatges s’hi compten serveis com són l’Espai Macià, la piscina municipal de Juneda o el conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul. 

D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 1.490 titulars (51% noies i 49% nois) que el CJ té avui a les Garrigues, i que es reparteixen entre les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,3%), 14-17 anys (12,2%), 18-21 (24,2%), 22-25 (27,7%), 26-30 (30%) i 31 anys (4,6%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 42% del Carnet Jove entre el total de joves residents a les Garrigues. 

A més del jovent de les Garrigues, dels descomptes al comerç i serveis del CJ a la comarca també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la demarcació de Lleida (29.816 joves), al conjunt de Catalunya (512.200 joves) i arreu d’Europa (més de 7,5 milions). 

L’objectiu, tal com ha explicat la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut és que el nou Carnet Jove de les Garrigues connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món comarcal i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat: “Volem que el Carnet Jove sigui una eina útil en el dia a dia dels joves de les Garrigues i per això potenciem els avantatges en comerços i serveis de proximitat”. Així mateix, Girós ha recordat que aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet. 

De la seva banda, el president del Consell Comarcal de les Garrigues ha volgut destacar que “el Carnet Jove de les Garrigues representa una eina fonamental per fomentar la participació activa dels joves en la vida comunitària i econòmica de la nostra comarca, enfortint, així, el seu arrelament al territori”. “Des del Consell estem encantats de veure com aquesta iniciativa pren forma i comença a donar fruits”, ha afegit Villas. 

La presentació d’aquest matí també coincideix amb una campanya per fomentar l’adhesió de nous joves al Carnet Jove de les Garrigues que comptarà amb la distribució de díptics físics i en format digital, la col·locació de pòsters en llocs concorreguts pel jovent, la inclusió de baners en webs locals i comarcals, així com també la inclusió d’anuncis i publicitat en mitjans de la comarca. 

Els joves de les Garrigues que decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. El Carnet Jove de les Garrigues té un format digital i es pot fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran d’acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de les Garrigues a l’APP del CJ. D’altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank. 

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove als ens locals el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques, com és el cas de la comarca de les Garrigues.