L’esplai torna a començar a les Garrigues amb l’Apassomi i l’Estel Nou

Després de la celebració dels 30 anys del Grup de colònies Estel Nou que va portar el concert d’Avstral i de Doctor Prats a la vila de Juneda, aquesta entitat que realitza diverses activitats 
lúdiques durant el curs i en especial les colònies que cada estiu realitzen amb més de 100 infants torna a arrancar els preparatius de cara l’estiu.

Per altra banda el Grup d’Esplai Apassomi ha preparat el dia 27 la Festa d’Inici de Curs on l’any passat varen apuntar-se mes de 150 infants entre les diferents activitats que es realitzen els dissabtes al llarg del curs. Després de la celebració dels 60 anys des de les primeres colònies i dels 5 que el Moviment es va constituir, celebrats el curs anterior, aquest any els centres tornen a arrencar amb la certesa que augmentaran els més de 2300 infants acollits en el bisbat de Lleida o els més de 1000 infants i joves acollits en els bisbats de Solsona i Urgell.

Feina realitzada per joves voluntaris i voluntàries que lliurement inverteixen el seu temps lliure a tirar endavant les diferents activitats proposades en els centres. També s’hi suma esforç i dedicació que realitzen les fundacions que directament i des de els respectius territoris acompanyen i faciliten la feina dels voluntaris com són la Fundació Verge Blanca. Aquest curs escolar torna amb força pels diferents centres federats en el MCECC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians i Catalans) entitat que agrupa 182 esplais a les províncies de Lleida, Tarragona, Barcelona a més d’Andorra i Mallorca. Entitats que durant l’any passat varen acollir més de 17.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària de més de 3000 monitors i monitores.

Des del món de l’educació en el lleure realitzen una tasca educativa, de compromís amb els seus barris i poblacions conscients de formar part d’un moviment català, arrelat al nostre país i amb la voluntat d’arribar any rere any a més infants i Joves.

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>