Les Borges inicia un procés participatiu per escollir la nova bandera de la ciutat

L’Ajuntament de les Borges Blanques iniciarà el proper dilluns, 29 d’octubre, un procés participatiu per escollir entre tots els ciutadans empadronats al municipi, la nova bandera oficial que millor representi la ciutat. El canvi d’ensenya se suma a l’adopció d’un nou escut, aprovat en el ple de l’octubre de 2017, donat que l’actual no complia amb la legislació vigent ni amb la normativa heràldica.

Segons  la Llei municipal i del règim local de Catalunya, els elements de l’escut s’han de fonamentar en fets històrics o geogràfics, en característiques pròpies de la corporació o en el seu propi nom i, en qualsevol cas, han de respectar les normes de l’heràldica. En aquest sentit, amb la implantació d’un nou escut es van corregir algunes anomalies, com la presència d’una vaca en lloc d’un bou o la corona superior, que no es correspondrien amb la història del municipi, i que ara també es corregiran amb l’adopció d’una nova bandera oficial de les Borges.

A partir d’aquest dilluns, 29 d’octubre i fins al 18 de novembre, els ciutadans empadronats a les Borges i que tinguin més de 16 anys podran escollir entre tres propostes de bandera. Només podran votar una única opció i les votacions les podran efectuar a través d’un formulari imprès, mitjançant els tòtems instal·lats a l’Ajuntament i a la Biblioteca Comarcal de les Borges Blanques o digitalment a través de la web: www.lesborgesblanques.cat.

Aquest dijous, 25 d’octubre, a les 21 hores, l’Ajuntament de les Borges ha organitzat a la Sala Maria Lois de la Biblioteca municipal una conferència a càrrec del Doctor en dret administratiu de la Universitat de Barcelona, Vicenç Aguado, en què s’explicarà com és el nou escut de la ciutat i es presentaran les tres opcions per a la nova bandera.

La proposta més votada serà presentada i votada en el ple de novembre i, posteriorment s’enviarà al Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat perquè la pugui oficialitzar.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>