Les Borges realitza el manteniment de les plaques fotovoltaiques de l’escola Joan XXIII

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat les obres de manteniment de la planta fotovoltaica ubicada a la teulada del CEIP Joan XXIII, ja que durant una revisió rutinària, es va detectar que la planta solar no estava generant l’energia esperada degut a una avaria en algunes de les plaques que es situen al sostre de les instal·lacions de l’equipament educatiu. Per aquest motiu, el consistori ha endegat una actuació d’arranjament de les instal·lacions, que s’allargarà durant els pròxims 15 dies.

La instal·lació consta de 5 captadors solars que es dediquen a escalfar l’aigua corrent utilitzada en l’equipament del centre educatiu i, de 126 plaques fotovoltaiques de 20 kW de potencia que generen un producció estimada en 27.000 kW hora, a l’any, pel que el consistori ingressa aproximadament 10.000 euros anuals.

Pel que fa als desperfectes que s’hi han identificat, quantificats en uns 1.500 euros, s’ha trobat malmès un grup d’impulsió de l’aigua calenta referent als captadors solars. Per tal de reparar l’avaria es procedirà a la substitució de la bomba d’impulsió per una de nova. Igualment, pel que fa a les plaques fotovoltaiques, s’han trobat danys en el cablejat de la instal·lació que impedia el seu funcionament de forma regular. Les accions de reparació que s’hi duran a terme constaran del sanejament dels cables, així com de la col·locació de dos connectors elèctrics per reparar el danys.

L’energia generada per les plaques fotovoltaiques que actualment no estan operatives, s’injecta a la xarxa elèctrica que remunera a l’ens públic els kW produïts.

 

També dins de les diferents obres de millora de les instal·lacions de l’entorn de l’escola Joan XXIII, el consistori també preveu realitzar reformes als patis de l’equipament, un cop finalitzi el curs lectiu. A més a més dels arranjaments a l’interior del recinte, també es duran a terme obres urbanístiques a la Plaça de les Escoles, tenint en compte que en les dates de les vacances estiuenques, es trobarà menys transitada.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>