La direcció general de Patrimoni preveu licitar l’Arxiu Comarcal de les Garrigues durant el primer trimestre de 2019

La directora general de Patrimoni, del Departament de Cultura, Elsa Ibar, ha anunciat aquest dimecres, 25 de juliol, que preveu que les obres del futur Arxiu Comarcal de les Garrigues es treguin a licitació durant el primer trimestre del 2019. L’estimació l’ha fet en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, entre altres regidors de l’equip de govern de la capital garriguenca.

La nova responsable de les polítiques de patrimoni cultural del Govern català ha exposat que, arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, el projecte s’ha endarrerit uns mesos. Així, Ibar ha exposat que la consellera de Cultura, Laura Borràs, va anunciar durant la presentació del Pla de Govern 2018-2021, al Parlament de Catalunya, aquest darrer 10 de juliol, que aquest equipament era una de les prioritats del nou executiu en matèria cultural.

El projecte executiu del futur arxiu, que s’ubicarà al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, ha de tenir una funció de conservació de material històric i de custòdia dels expedients administratius dels ajuntaments de la comarca. A més a més, disposarà d’espais per a l’estudi i la investigació de la història garriguenca i serà un punt de trobada d’historiadors i estudiosos. Igualment, es preveu que la construcció finalitzi abans de 30 mesos i que compti amb una inversió aproximada d’uns dos milions d’euros.

Cal recordar que es tracta d’un equipament llargament reivindicat per l’equip de govern ja que les Garrigues, conjuntament amb l’Alta Ribagorça, són les dos úniques comarques de Catalunya que no disposen d’una infraestructura per a poder guardar i conservar en òptimes condicions els documents històrics del territori.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>