La 18a Jornada de Juntes de Casals de la Gent Gran de les Garrigues aplega una vuitantena de persones a Juneda

La jornada va comptar amb xerrades sobre envelliment actiu i voluntat i consciència, una taula rodona sobre el document de voluntats anticipades i va cloure amb un dinar

Aquest dijous, 27 de setembre, una vuitantena de persones es van donar cita al Complex Cultural de Juneda en la 18a Jornada de Juntes de Casals de la Gent Gran de les Garrigues. L’acte estava organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues, el Consell Consultiu de la Gent Gran de les Garrigues i la Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garrigues (EMPIC). Van inaugurar l’acte l’alcalde i president del Consell Comarcal, Antoni Villas, el president de la Comissió de Benestar Social del Consell Comarca, Jordi Sarlé, i el president del Casal de la Gent Gran de Juneda, Josep Maria Freixes.  

La jornada va comptar amb la xerrada “Envelliment actiu a les Garrigues”, a càrrec de Núria Poch, coordinadora d’EMPIC. Tot seguit, va tenir lloc la ponència “Una perspectiva del nostre cicle vital: voluntat i consciència”, a càrrec del Dr. Salvador Miret, psiquiatre de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida i membre investigador de l’IRBLleida.

A més, es va organitzar la taula rodona “Testament vital: decidir lliurement”, on es va parlar del document de voluntats anticipades. La taula estava formada per Concepció Canut, coordinadora de l’Associació pel Dret a Morir Dignament, M. Rosa López, treballadora social del CAP de les Borges Blanques, Sara Gabernet, treballadora social de l’equip PADES Pla d’Urgell-Garrigues, M. Rosa Solé, cuidadora familiar, i Rafael Villafranca, advocat.

Van cloure l’acte Rosa Pinyol, membre de la Junta Consell Consultiu de la Gent Gran de les Garrigues, el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, i la regidora d’Ensenyament, Serveis Socials i Sanitat de l’Ajuntament de Juneda, Magdalena Peris. Per finalitzar la jornada, els assistents van gaudir d’un dinar a la pista del Parc Alegria de Juneda.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>