Borges lamenta la marxa del mercat d’Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes i deixa la porta oberta a altres propostes

Aquest diumenge 7 d’octubre serà l’últim dia del mercat d’Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes de les Borges, després de tres anys d’activitat a la plaça Europa de la capital de les Garrigues, on s’hi va  instal·lar l’any 2015, quan es va retirar del complex de Masia Salat. L’Ajuntament, que havia trobat una nova ubicació per la vuitantena de paradistes que acollia el mercadet, lamenta la decisió de l’empresa gestora i confia que en un futur pugui acollir noves propostes en benefici del municipi.

Cal recordar que el mercadet mantenia uns 3.000 visitants de mitjana setmanals i ajudava a dinamitzar l’economia de la zona i, malgrat algunes queixes veïnals per les molèsties que generava la seva ubicació a la plaça Europa, era ben acollit pels comerciants gràcies a la vida que donava al poble i el volum de gent que movia.

Nova proposta d’ubicació al carrer Bon Aire

Per tal de trobar una solució, l’equip de govern, que sempre ha estat molt satisfet del funcionament de la iniciativa, va proposar als paradistes reubicar-se al costat del carrer Bon Aire, un emplaçament idoni que ja s’utilitzava quan no es podia fer el mercat a la plaça Europa i que, segons el regidor de Vies Públiques de la capital garriguenca, Daniel Not, “les molèsties veïnals que podia generar aquest emplaçament eren mínimes en comparació a altres llocs i era una ubicació molt més segura si ho comparem amb la de l’Avinguda Francesc Macià”.

Not explica que “ja fa mesos que estàvem en contacte amb els paradistes per tal de buscar un nou espai que generés el mínim de molèsties possibles i fos viable en matèria de seguretat i lamentem molt la seva marxa”. A més a més, quan es va oficialitzar el trasllat del mercadet a Arbeca, aquest diumenge 30 de setembre, el mateix regidor va anar a visitar a alguns dels paradistes per tal de donar-los les gràcies personalment pels tres anys de compromís amb el consistori.

Així doncs, aquest diumenge serà l’últim dia del mercat d’Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes, una data que coincideix amb l’acabament del contracte entre l’Ajuntament i l’empresa gestora, el qual finalitzava aquest octubre.

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>