Tot a punt per iniciar també les obres per arranjar l’entorn de l’església de les Borges

L’Ajuntament de les Borges Blanques ho té tot a punt per iniciar els treballs de reposició d’infraestructures del carrer Carnisseria, que comunica la Plaça porxada amb l’Església parroquial de l’Assumpció de Maria, al Centre Històric de la capital de les Garrigues. Així, estava previst que l’actuació comencés aquest dimecres, però a causa del temporal de neu i pluja, ho farà tant bon punt s’aturi la inestabilitat climatològica.

Els treballs s’afegiran als que van començar aquest dilluns per arranjar els carrers Josep Soler i Concepció Soler, que connecten l’Espai Macià amb la Plaça porxada; i als que es van iniciar dimarts, també al Centre Històric de les Borges, per urbanitzar el carrer la Placeta.

L’actuació de la urbanització de part del carrer Carnisseria, que abastarà una superfície de 276,40 m2, consisteix en la substitució dels paviments existents, unificar la calçada a un sol nivell, implantar una nova xarxa de clavegueram i instal·lar hidrants connectats a la xarxa d’aigua potable existent i fer nova la claveguera.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha exposat que les obres permetran arranjar el fet que actualment les voreres tenen una amplada inferior a 1,20 m en alguns punts, i que aquestes estan situades a diferent nivell de la calçada, pel que dificulten la circulació dels vianants i penalitzen l’aproximació del ciutadà a aquests espais, en particular, la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda. Segons ha indicat l’alcalde, amb la urbanització d’aquesta part del carrer el que es pretén és ampliar les voreres existents i posar‐les al nivell de la calçada. Finalment, Mir ha afegit que l’existència de la nova vorera s’evidenciarà amb el canvi del tipus paviment i amb la col·locació de les peces.

Una obra que afecta 3 carrers

Aquesta actuació forma part d’un conjunt d’obres a l’entorn de l’església, que en les pròximes setmanes s’estendran al veí carrer de l’Abadia, i al de Santa Vedruna, tots situats al voltant del temple borgenc, i permetrà adequar aquests carrers a la resta d’arranjaments que ja s’han dut a terme a la zona com els de la Plaça Abadia, o els del carrer Castell alt, entre altres actuacions.

Per a dur a terme l’actuació, que està previst que s’allargui durant tres mesos, una mesa de contractació va adjudicar el contracte administratiu de l’obra a una empresa borgenca per 37.378,20 euros, IVA inclòs, més d’un 10 per cent per sota del preu estimat de sortida.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>