El Sr. Postu inaugura les I Jornades Republicanes a l’Espai Macià

El Senyor Postu, conegut també com a Postureig Lleida, serà l’encarregat, aquest dissabte a les 10.30 hores, de pronunciar el discurs inaugural de les I Jornades Republicanes a l’Espai Macià. Tindran lloc aquest cap de setmana, 13 i 14 d’abril, coincidint amb el 88è aniversari de la proclamació de la República i el 8è aniversari del centre d’interpretació de la figura de Francesc Macià. 

Es tracta d’un cap de setmana dedicat a la cultura i la memòria que s’emmarca dins dels prop d’una trentena d’actes que s’han organitzat per l’Abril Cultural. 

Per anar fent boca, aquest divendres, a les 18.30 hores, tindrà lloc l’Hora del Conte especial a la Biblioteca Marquès d’Olivart, amb Nopatiskos Teatre. A les 20 hores, l’Oficina Jove de les Garrigues i Do-Ceo Training han organitzat  un taller de Mindfulness al Casal Marino i, a les 22 hores, el Casal Cívic de les Borges serà la seu d’un Taller de còctels adreçat a majors de 18 anys. 

Els actes de dissabte

Després de la inauguració de les I Jornades Republicanes, durant el dissabte hi ha programades diverses activitats lúdiques i culturals. A les 11.30 hores, l’Esplai Apassomi serà l’encarregat d’organitzar una Gimcana Republicana i, més tard, a les 12.30 hores, Postureig Lleida presentarà, a la Sala Arts 25400, el seu nou llibre ‘Soc més de l’oest’. 

Per la tarda, tindrà lloc un dinar popular al Pavelló de l’Oli, a les 14 hores; un torneig de botifarra, a les 16.30 hores; la presentació de ‘La República i la Guerra Civil a les novel·les de Jaume Barrull’ de Pagès Editors, a les 17.30 hores; i d’un tast de cervesa Republiq i el concert del grup Julivert a la plaça Ramon Arqués. 

Les activitats d’aquest diumenge

Al llarg del matí de diumenge, 14 d’abril, també hi ha preparada a  la Sala Arts 25400 una degustació republicana a càrrec de Red Flavors; signatures de Pau Juvillà i David Marín, autors de ‘Primàries de sang’, a les 11.30 hores; l’actuació del luthier Ramon Elies, a les 12 hores; i una exhibició de sardanes de la Colla Brut Nature de les Borges Blanques a les 12.30 hores a la Plaça Ramon Arqués. Les jornades finalitzaran diumenge a la sala d’actes del Centre Cívic amb la xerrada ‘La República. Ahir, avui i demà’ a càrrec de l’exconseller d’Innovació i Empresa de la Generalitat Josep Huguet.  

Cal recordar que al llarg de tot el cap de setmana hi haurà diversos paradistes a la Plaça 1 d’octubre que oferiran productes d’artesania i gastronomia de proximitat.

fotomuntatge del Sr. Postu imitant la figura de Francesc Macià.