Els alumnes de Primària de l’escola Albirka d’Arbeca visiten ‘La Cúpula Gustum’

La Cúpula Gustum, el recurs educatiu del projecte Gustum impulsat pel grup d’acció local català, l’Associació Leader de Ponent ha visitat les Garrigues aquest dimarts, 26 de novembre. A partir de les 9 hores i durant tota la jornada lectiva de matí, tots els alumnes de Primària de l’escola Albirka d’Arbeca han visitat la instal·lació dinamitzada a càrrec d’un monitor.

L’Associació Leader de Ponent, mitjançant el seu projecte Gustum, vol donar a conèixer i posar en valor la producció agroalimentària de l’àmbit rural, els productes que s’hi elaboren, el paisatge que generen i quin impacte té el consum d’aquests en la nostra economia i tradicions.

Aquesta proposta rep el nom de ‘La Cúpula Gustum’, degut a la seva instal·lació central, un espai inflable i semiesfèric que ofereix una experiència visual immersiva per descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.

L’activitat està adreçada principalment a alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària. Fa dos anys es va presentar a  les Borges Blanques, l’any passat a Juneda i aquest any ha estat el torn d’Arbeca.

Es tracta d’un inflable que permet la immersió en una experiència visual 360⁰ per conèixer com, qui i on es produeixen els principals aliments que tenim diàriament a taula, com els làctics, la carn, l’arròs, la fruita i verdura, etc. En concret, la proposta inclou 14 càpsules temàtiques d’aproximadament 5 minuts de duració cadascuna, més una càpsula d’introducció, on s’explica i es posa en situació als visitants.