Èxit de públic a la Primera Fira Tastavins a Juneda

L’Associació Tastavins Juneda ha organitzat aquest dissabte, 29 de juny, la I Fira Tastavins Juneda, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de les Garrigues i la DO Costers del Segre

La Fira ha comptat amb l’assistència de més  de 1.500 persones  i els celleristes han servit gairebé 900 copes. Malgrat la intensa calor viscuda aquest dissabte, la plaça ha gaudit d’un sistema de microclima gràcies a la instal·lació d’uns aspersors de nebulització.

A la Fira hi participaven 21 celleristes, la  majoria de la DO Costers del Segre, un de la DO Conca de Barberà, un de DO Cava i un de la DO Terra Alta. També hi havia parades de tapes de proximitat: Masia Tero de Juneda, Cal Sargaire d’Almacelles, La Cuina de l’Araceli d’Arbeca, Restaurant la Placeta d’Arbeca, Xocolates Aynouse d’Agramunt, Formatges d’Agramunt i el gremi de Forners de Lleida.

Republiq’, ha animat la tarda amb una sessió en vinil de Soul, Funk i disco a 45 RPM, així com els músics ‘Marta i Gregori’, amb el seu repertori de música en català de tots els temps.

La Fira també ha comptat amb un event solidari a favor d’Afanoc, amb la col·laboració del pintor de les Borges Blanques, Gregorio Iglesias. Els assistents, amb una aportació de 2 euros podien finalitzar l’obra aportada per l’artista, i que serà subhastada en la segona edició de la Fira.

El grup de diables els Rojos de Junda han donat per finalitzada aquesta primera edició de la Fira tastavins amb castell de focs.

Tant els celleristes participants com l’Associació Tastavins de Juneda, impulsora de la Fira, han manifestat la seva satisfacció per l’èxit de vendes i de públic i volen repetir el proper any amb una segona edició.