La Cooperativa de Vinaixa acull la presentació de la 28a Mostra Gastronòmica de les Garrigues

La 28a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, comença aquest dissabte, 5 de novembre, amb la participació de vuit restaurants de la comarca, incorporant als de l’edició del 2021 dos més: el restaurant Bar Sol, de Vinaixa i el Restaurant Cal Ferran, de Bellaguarda. Tots vuit elaboraran menús especials els caps de setmana i festius, fins al 18 de desembre.

Avui dijous, 3 de novembre, s’ha presentat aquesta nova edició del certamen culinari amb un acte a la Cooperativa de Vinaixa que ha comptat amb la presència de dos dels dels cuiners dels restaurants que hi participen,  autoritats i organitzadors, i on s’ha pogut fer un tast d’alguns dels plats que es podran degustar durant la Mostra Gastronòmica.

La Mostra d’enguany compta amb vuit restaurants de la comarca, cinc dels quals han aconseguit ja el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat el 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d’oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l’oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019.

Com en les edicions anteriors, l’oli d’oliva verge extra de les Garrigues té un paper protagonista en els plats que es poden degustar a la Mostra Gastronòmica, ja que és un dels motors econòmics de la zona i marca el paisatge de la comarca.

Les persones que demanin menú de la mostra en algun dels restaurants, podran participar en el sorteig de sis lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.). A més, se sortejaran tres lots de productes de la cooperativa Mengem Garrigues.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i la Presidenta de la Cooperativa d’Oli de Vinaixa, Teresa Gallart, acompanyats de restauradors que participen en la Mostra i altres responsables de la iniciativa.

En la seva intervenció, el president del Consell Comarcal, Jaume Setó, ha agraït i felicitat els vuit restaurants que participen enguany en la Mostra i ha expressat que “aquesta iniciativa és important perquè posa en valor els atractius turístics de la comarca, potenciant el territori amb una bona i variada oferta gastronòmica”.

Els restaurants que participen en aquesta 28a Mostra Gastronòmica de les Garrigues són:

  1. Restaurant Ca la Margarida de l’Albi
  2. Restaurant La Placeta d’Arbeca
  3. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
  4. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
  5. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
  6. Restaurant Cal Ferran de Bellaguarda
  7. Restaurant Mon’s la Llena, de la Pobla de Cérvoles
  8. Restaurant Bar Sol, de Vinaixa

En la presentació, Xavier Benet, del Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques ha preparat com a degustació uns polvorons d’oli, pa de cristall, oli, tomata i arengada i gominola de taronges amb oli. Per la seva part, Joan Ford, del Bar Sol de Vinaixa, ha preparat pels assistents brandada de bacallà amb menjar blanc i tomàquet dolç i bescuits d’oli d’escuma de iogurt, cítrics i mangrana. Tots aquests plats formen part dels menús que els participants en la Mostra Gastronòmica podran degustar.

La Mostra Gastronòmica s’organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.