La Fortalesa Els Vilars d’Arbeca participa en el 19è Cap de setmana ibèric

Aquest cap de setmana, el dissabte 5 i el diumenge 6 d’octubre, s’han organitzat activitats gratuïtes per a totes les edats, en els principals jaciments ibèrics de Catalunya, per celebrar el 19è Cap de Setmana Ibèric. És per això que la Fortalesa els Vilars d’Arbeca ha obert les seves portes per tots aquells que han volgut esbrinar com era la vida fa més de 2000 anys a les nostres terres.

En cada edició el Cap de Setmana Ibèric proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent: l’artesania, la tecnologia, l’organització social i política, etc. Enguany, les activitats han servit per conèixer com eren les cases ibèriques.

Tant el dissabte com el diumenge hi ha hagut visites guiades a càrrec dels arqueòlegs i arqueòlogues que han presentat, a més, les novetats de la campanya d’estiu. El dissabte s’ha realitzat un taller de construcció, on s’ha explicat com era el procés de fabricació de tovots. El diumenge ha tingut lloc la xerrada a càrrec de Joan Bernal, “L’evolució de les cases a la Fortalesa dels Vilars des de la primera edat del ferro fins a l’època ibèrica”.

També s’ha pogut gaudir de la participació del Celler Els Vilars i la Cooperativa Tres Cadires que han ofert un aperitiu i una degustació dels seus vins i licors.

L’organització del Cap de Setmana Ibèric és fruit de la col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i els gestors de cadascun dels jaciments que integren la Ruta dels Ibers.