L’Espai Macià de les Borges inaugura l’exposició de tapissos ‘Itinerari’

La Sala Arts25400 de l’Espai Macià de Les Borges Blanques inaugurarà aquest divendres, a les 20 hores, l’exposició de tapissos ‘Itinerari’ de l’artista uruguaiana, establerta des de fa dècades a la capital de les Garrigues, Gabriela Fernández. La mostra es podrà veure fins al 31 de març i la inauguració comptarà amb una degustació dels productes de la terra.

El treball que presentarà Fernández se centra en un conjunt de 7 tapissos coloristes que parlen de l’itinerari vital que han dut a terme les 4 generacions de la família de la borgenca. Així, en l’exposició es podrà veure representacions de Montevideo, Granada, algun poblet Italià, Tarragona i, com no podia ser d’una altra manera, les Borges Blanques.

Tots els tapissos estan realitzats amb llana natural de diferents colors que tinta la mateixa artista amb productes naturals. Així, per exemple, el quadre de les Borges Blanques està realitzat amb llanes tintades amb flors de safrà de les Garrigues.

Una altra de les característiques de la seva obra és que deixa al descobert part de l’ordit, el conjunt de fils que s’entrellacen en tensió en el teler i que Fernández qualifica com una “al·legoria de la vida” ja que “el que no és veu, és sempre el suport de tot”.

Segons Fernández, la mostra té influències de l’artista tapissera alemanya Edith Schaar, assentada des de fa anys a La Floresta, i la qual ha dedicat tota la seva vida a l’art i als tapissos naturals.

Després de l’exposició a l’Espai Macià de les Borges, part de l’obra ‘Itinerari’ podrà veure’s el proper juny en una exposició col·lectiva a la Biblioteca Pública de Lleida organitzada pel grup artístic Laberint Blau.


fotografia de la inauguració a l’Espai Macià de l’exposició col·lectiva ‘Meninas’ del passat febrer