Lara Pujadas, Ton Zambrano i Christian David, els guanyadors dels IV Premis Lladonosa

Lara Pujadas, de l’Escola Villa Retiro de Xerta, és la millor estudiant de cuina de Catalunya, Ton Zambrano, de l’Escola CETT de Barcelona, ha guanyat en la categoria de sala i Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, ha rebut també el guardó del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’.

Quinze alumnes, vuit de cuina i set de sala, van competir, ahir diumenge, a les Borges Blanques en un showcooking en directe a la final de la quarta edició dels Premis Lladonosa. Un jurat ple d’Estrelles Michelin i Sols Repsol, apadrinat pels germans Torres, ha liderat l’elecció dels guanyadors

Més de 30 joves cuiners d’una quinzena d’escoles catalanes han optat a una plaça a la final 

Lara Pujadas, de l’Escola Villa Retiro de Xerta (Terres de l’Ebre, Tarragona), a la categoria de cuina, i Ton Zambrano, de l’Escola CETT, a la categoria que premia al millor responsable de sala, són els guanyadors de la quarta edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a la categoria de cuina ha rebut també el guardó acreditatiu del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’.

Després de mesos de proves i dues semifinals, s’ha celebrat durant tot el matí d’aquest diumenge, 19 de maig, al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques la gran final dels premis, coneguts com el ‘masterchef’ dels alumnes catalans de cuina. Els quinze finalistes, vuit de cuina i set de sala, han demostrat el seus coneixements en un showcooking en directe amb un jurat de luxe, abanderat pels germans Torres, amb presència de cinc Estrelles Michelín, xefs recomanats a la Guía Michelín i nombrosos Sols Repsol.

Josep Ramon Farran, alcalde de les Borges Blanques; Salvador Noguera, regidor de Promoció Econòmica; Joan Godia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia; y Joan Castor Gonell, diputat delegat de Gestió de persones i Talent de la Diputació de Tarragona, han presidit la final i l’entrega de guardons. Tots ells han destacat la importància de cuidar i promoure els talents joves, que són la base per mantenir el nivell i el prestigi de la cuina catalana en el futur, i la necessitat de divulgar i potenciar al màxim productes autòctons de tanta qualitat com l’oli d’oliva verge extra, ‘leitmotiv‘ molt present als plats que han preparat els finalistes.

Més de 30 alumnes d’una quinzena d’escoles de cuina diferents han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels premis, impulsades per l’Ajuntament de les Borges Blanques sota la seva marca de promoció de l’oli verge extra d’oliva ‘Capital de l’oli’. El jurat va avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 15 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la del 14 d’abril a Reus, amb l’alumnat de Lleida i Tarragona.

El propi Josep Lladonosa i els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, encapçalen un jurat amb altres gegants dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou, Estrella Michelín), Fran López (Villa Retiro Xerta, Estrella Michelín), Ferran Cerro (Reus, Guía Michelín) o Xavi Benet de les Borges.