Antoni Villas és escollit president del Consell Comarcal de les Garrigues

Aquest divendres, 14 de juliol, s’ha celebrat el Ple de Constitució del Consell Comarcal de les Garrigues sorgit després de les eleccions municipals del passat 28 de maig. Durant l’acte han pres possessió del càrrec els consellers i conselleres comarcals i s’ha escollit Antoni Villas com a President de l’ens supramunicipal per al període 2023-2027. Villas ha obtingut el suport dels conseller de Junts–CM i PSC–Candidatura de Progrés, i per tant, ha comptat amb la majoria necessària per assumir la Presidència.

L’alcalde de Juneda inicia la seva segona legislatura al capdavant del Consell Comarcal després de ser escollir president la legislatura 2015-2019: “tornar a la presidència d’aquest Consell Comarcal és tot un honor i una responsabilitat, un repte que rebo amb il·lusió”, ha assegurat. Villas entra en aquestanova etapa política en la qual PSC, Junts i Impulsem “hem sabut trobar coincidències polítiques que, debatudes i ordenades, han pres forma en un acord que inclou uns objectius i unes propostes organitzatives pel Consell Comarcal per al proper mandat”.

En aquest sentit, ha explicat que hi ha projectes que s’han iniciat i que s’han de continuar treballant i, al mateix temps, ha afegit que s’ha d’anar consolidant l’agenda estratègica en la qual s’incorporaran altres punts d’interès. El desenvolupament territorial, la cerca del relleu generacional, el creixement econòmic, treballar per afermar la recollida selectiva i la seva gestió o el repoblament de la comarca han estat alguns dels eixos que el President ha avançat que seran clau en aquest nou període.

Villas ha assegurat que assumeix la presidència del Consell Comarcal amb la voluntat de treball, esforç, dedicació i amb la mà estesa al diàleg i a l’entesa, “amb tots els alcaldes i alcaldesses del nostre territori, els veritables protagonistes dels nostres pobles”.

Per la seva banda, Ramon Solé, que assumeix la vicepresidència primera, ha afirmat que formar part del govern “és una oportunitat per participar de manera activa en el Consell definint objectius i prioritats estratègiques per a la nostra comarca, amb un programa de govern, amb una política de recursos humans transparent i objectiva”. I ha remarcat la voluntat d’entesa “amb tots els grups en les polítiques comarcals en què coincidim, que són moltes, perquè entrem al govern per ajudar, millorar i transformar la nostra comarca perquè recuperi el protagonisme en el sectors agroalimentari, turístic i de serveis, entre altres”.

El plenari està format per un total de 19 membres:

Junts-CM: 9 regidors

·       Antoni Villas Miranda (Juneda)

·       Jaume Setó Cornadó (La Floresta)

·       Elena Llauradó Pomar (La Granadella)

·       Francesc Josep Esquerda Tamarit (Granyena de les Garrigues)

·       Olegari Alberich Vidal (Bellaguarda)

·       Albert Bellart Queralt (Puiggròs)

·       Conrad Llovera Sala (Castelldans)

·       Maricel Viladoms Bellart (Les Borges Blanques)

·       Èrica Cunillera Roset (L’Albi)

ERC-AM: 7 regidors

·       Sergi Pelegrí i Perera (Arbeca)

·       Montserrat Casals i Serrano (Les Borges Blanques)

·       Josep Maria Tarragó i Clivillé (Vinaixa)

·       Mercè Rubió i Carré (Cervià de les Garrigues)

·       Jordi Gaya i Massana (Els Omellons)

·       Anna Torres i Fernández (El Cogul)

·       Joan Pérez i Coll (Juncosa de les Garrigues)

PSC-Candidatura de Progrés: 1

·       Ramon Solé Moyà (Arbeca)

Borges per la República-Per Tu: 1

·       Josep Ramon Farran Belart (Les Borges Blanques)

Per Tu: 1

·       Òscar Copons Nogales (Fulleda)