L’Ajuntament de les Borges s’adhereix a la petició de la reforma horària a Catalunya

El Ple ordinari de les Borges Blanques d’aquest dimecres, 31 de gener, a partir de les 21 hores té previst aprovar per unanimitat de tots els regidors una moció per donar suport a la iniciativa sobre la reforma horària a Catalunya. De la mateixa manera, es preveu que en la mateixa sessió plenària s’aprovin també per unanimitat tres mocions més per defensar les institucions catalanes, la llibertat dels presos polítics i per revertir les reclamacions d’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació.

Així, els grups municipals han consensuat una proposta que mostra el suport del consistori borgenc al procés de reforma horària per millorar la qualitat de vida de la població, enriquir el teixit i la vida social i cultural dels ciutadans i afavorir una millora de la formació del capital humà i fomentar les xarxes de suport mutu entre totes les persones que composen la comunitat; a més a més de promoure l’adhesió i el suport de la capital garriguenca al Pacte per la Reforma horària. Igualment, entre altres punts, la moció preveu donar suport al Govern de Catalunya en les actuacions que acordi sobre l’organització i ús del temps de vida quotidiana; i mostrar la seva disposició a participar en campanyes i proves pilot que hi hagi previst impulsar en el marc de la Reforma Horària.

El Ple també té previst defensar les institucions catalanes i els seus representants electes, a través d’una moció proposada per l’Associació Catalana de Municipis, que insta les institucions de l’Estat a respectar i acceptar la voluntat inequívoca dels ciutadans de Catalunya expressada a les urnes el 21D. El text també exigeix la derogació immediata de la intervenció de les institucions de Catalunya i la finalització de qualsevol tutela externa del nostre autogovern; alhora que insta a l’alliberament dels presos polítics catalans i exigeix la fi de la persecució judicial de la qual són víctimes les institucions de Catalunya, i els polítics i líders socials que s’han implicat en el procés polític català, demanant que s’afronti per la via del diàleg i el reconeixement polític.

En aquest sentit hi ha igualment prevista l’aprovació d’una moció per la llibertat dels presos polítics Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn; que també exigeix la de la judicialització de la política catalana i condemna l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis; alhora que insta la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política; a més a més d’exigir l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Finalment, el Ple d’aquest dimecres reclamarà al Ministeri d’Hisenda que aturi l’ofec a les a entitats culturals i mitjans de comunicació públics de Catalunya que reverteixi les reclamacions per abonar els imports de l’IVA. De la mateixa manera, exigirà al ministre Montoro que centri els esforços a lluitar contra el frau fiscal de les grans corporacions, i manifesta la voluntat de treballar conjuntament amb la Generalitat i les entitats afectades en la defensa dels sectors cultural i audiovisual; alhora que exigeix l’aixecament immediat de la intervenció de les finances de la Generalitat. La sessió acabarà després de donar compte dels Decrets d’Alcaldia, dels Informes de l’Equip de Govern i del torn de Precs i preguntes. 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>