Un rocòdrom o la creació d’un parc, entre les 15 propostes finalistes dels primers pressupostos participatius de les Borges

Comencen les jornades de divulgació per tal de donar a conèixer les 15 propostes finalistes dels primers pressupostos participatius de les Borges Blanques que passaran a votació. Ara, el ciutadans empadronats a les Borges que tinguin més de 16 anys poden votar les 3 propostes que considerin més adequades del 24 de setembre al 14 d’octubre. La votació es durà a terme presencialment a l’Ajuntament de la capital de les Garrigues i a la Biblioteca Comarcal Marquès d’Olivart i també es podrà fer via telemàtica.

Entre les 15 propostes finalistes hi ha la creació d’una pista per practicar l’skate; la construcció d’un rocòdrom; l’habilitació d’un parc infantil i juvenil; l’ampliació i remodelació dels vestidors de les piscines municipals de les Borges; la instal·lació d’una font a la plaça Europa; l’arranjament de diverses voreres del municipi; l’adequació del camí del cementiri o la instal·lació d’un vàter públic al parc del Terrall, entre altres.

Així doncs, per tal de donar a conèixer totes les propostes finalistes i dinamitzar el procés de votació, s’han preparat diverses jornades de divulgació. En concret, la primera va tenir lloc aquest dimarts, a les 19 hores, al Casal Cívic de les Borges. El dijous, 20 de setembre, a les 21 hores, també s’ha fet una xerrada informativa a la sala Maria Lois i s’habilitarà un punt informatiu els dies de mercat els dimarts, i a la Placeta del Terrall els dijous, durant tot el període de votació.

Per a tots aquells interessats en el procés, l’Ajuntament ha elaborat un document (es pot consultar a través del portal https://participacioborgesblanques.blogspot.com) on hi figura el nom de la proposta, una descripció, la seva localització i un cost estimat d’execució.  

Després de la votació i una vegada fet el recompte de vots, la secretària del consistori aixecarà acta i passarà els resultats a l’Ajuntament per tal que siguin publicats al web i s’iniciï el procés d’aprovació al Ple municipal.

La regidora de Participació, Transparència i Bon Govern, Maria Fusté, ha valorat de manera “molt positiva” la rebuda que han tingut els primers pressupostos participatius i ha animat a tota la població a “votar les tres propostes finalistes per tal de trobar, entre tots, el projecte o projectes que millor escaiguin al municipi”.

Del total de les 116 propostes recollides per l’Ajuntament de les Borges, 54 van ser vàlides i 62 no s’ajustaven als criteris d’elegibilitat exposats en les bases del procés, ja sigui perquè sobrepassaven la proposta econòmica d’un màxim de 50.000 euros, o bé perquè proposaven alguna actuació que no és competència municipal.

Entre les 54 propostes vàlides n’hi havia 20 de repetides de vàlides, i de les 62 no vàlides,  algunes no complien les bases, formaven part de les tasques de manteniment habitual o corresponien a projectes que el consistori ja preveu executar en breu. Així, per exemple, s’han descartat propostes com ara la construcció d’un SPA fitness, una ludoteca o l’arranjament d’algunes zones del municipi que són de propietat privada. 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>