Assoleixen la xifra de 100 donants en la campanya ’La teva sang és la clau’

Els i les alumnes de primer d’ESO del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques han organitzat la campanya ‘La teva sang és la clau’, per incentivar a la població de les Garrigues a anar a donar sang aquest dimarts, 25 d’abril. L’objectiu d’aquesta campanya era arribar als 100 donants i l’han aconseguit assolir.

“Aprèn, participa i dona”

Aquest és un programa educatiu perquè infants i joves de 6 a 18 anys adquireixin coneixements i valors a través de la promoció de la donació de sang i l’organització d’una campanya.

Els participants aprenen sobre la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.

L’activitat té diferents parts. En la primera, els alumnes reben formació amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors. A la segona part els participants creen materials per promocionar la donació de sang i organitzen la seva pròpia campanya de difusió per conscienciar el seu entorn i animar a la gent a que doni sang. La darrera fase es dedica als agraïments i valoracions. Es tracta d’avaluar tota l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu i fer un reconeixement amb els resultats de la campanya pel centre i pels participants.