El jovent de les Borges millora espais del municipi en el primer camp de treball voluntari per a nois i noies de secundària

Una desena de nois i noies de les Borges Blanques han iniciat aquest dilluns, 5 de juliol, un camp de treball de voluntariat que ofereix al jovent del poble la possibilitat de participar en activitats de caràcter educatiu i de lleure destinades a reformar, arranjar o millorar espais municipals.

Els i les joves borgencs han inaugurat el projecte amb una passejada per diferents indrets del municipi, que els ha permès decidir quins són els elements de mobiliari que restauraran en el marc d’aquest camp de treball que s’allargarà fins al pròxim 16 de juliol, de matins, i que comptarà amb la participació d’aquests nois i noies d’entre primer i quart d’ESO amb ganes de recuperar i millorar diferents espais de les Borges.

A continuació, el jovent s’ha desplaçat fins a l’Oficina Jove de les Garrigues, encarregada de promoure aquest camp de treball, i han començat a elaborar unes jardineres amb palets que serviran per engalanar diferents espais del municipi. D’aquesta manera, els nois i noies adquiriran durant aquestes setmanes una certa experiència prelaboral, a la vegada que gaudiran de les feines més creatives i de les manualitats que s’aniran succeint.

Durant les pròximes setmanes, també està previst que el jovent pinti diferents passos de zebra del municipi amb la bandera LGTBIQ+, que restauri bancs i altres elements del mobiliari urbà i que converteixi tota mena de materials reciclats en elements d’utilitat per al municipi i els seus residents. Totes aquestes activitats es combinaran amb jocs i manualitats, com és el cas dels tallers de pintar samarretes o el taller de bombolles gegants.

Les persones inscrites en el camp de treball d’estiu seran gratificades amb un abonament gratuït per a les piscines municipals de les Borges, vàlid per tota la temporada de bany d’aquest 2021. Aquesta és la manera amb què el consistori borgenc reconeixerà la tasca d’aquesta desena de nois i noies que s’han bolcat per fer de les Borges un municipi millor. Es tracta d’una proposta inclosa dins del projecte Brigada Jove, i organitzada per l’Ajuntament de les Borges Blanques i l’Oficina Jove de les Garrigues.