Les Borges commemora el Dia Mundial de la Diabetis

El proper dimecres, 14 de novembre, se celebrarà el Dia Mundial de la Diabetis, i les Borges ho ha commemorat aquest dimecres, 7 de novembre, al CAP de la capital garriguenca oferint informació sobre la diabetis i realitzant glucèmies gratuïtes de la mà de l’Associació de Diabètics de Catalunya.

El Dia Mundial de la Diabetis es va celebrar a Les Borges per primer cop l’any 2009. En un principi se celebrava el primer dimarts del mes de novembre a la plaça Constitució, els darrers 3 anys se celebra al CAP. Durant la jornada s‘ofereix informació sobre la diabetis i es realitzen glucèmies totalment gratuïtes.

En l’àmbit comarcal l’ADC Lleida consta amb una cinquantena de garriguencs inscrits.

El Dia Mundial de la Diabetis (DMD) és la campanya de conscienciació sobre la diabetis més important del món. Va ser instaurat per la Federació Internacional de Diabetis (FID) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en 1991, com a resposta a l’alarmant augment dels casos de diabetis al món. En 2007, Nacions Unides va celebrar per primera vegada aquest dia després de l’aprovació de la Resolució el desembre de 2006 del Dia Mundial de la Diabetis, la qual cosa va convertir al ja existent Dia Mundial de la Diabetis en un dia oficial de la salut de l’ONU.

El seu propòsit és donar a conèixer les causes, els símptomes, el tractament i les complicacions associades a la malaltia. El Dia Mundial de la Diabetis ens recorda que la incidència d’aquesta greu afecció es troba en augment i continuarà aquesta tendència tret que emprenguem accions des d’ara per prevenir aquest enorme creixement.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>