Lectura del manifest institucional del dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha commemorat el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, aquest dilluns, 25 de novembre, amb la lectura del manifest conjunt, elaborat per la Generalitat, les 4 diputacions i les entitats municipalistes de Catalunya, davant del consistori borgenc, a càrrec de les regidores Ariadna Salla, M. Eugènia Porqueres, Marta Urgell i Maricel Viladoms, i de diverses treballadores i un treballador municipals.

La benvinguda a l’acte institucional, al qual han assistit gairebé un centenar de veïns i veïnes de la capital de les Garrigues, ha anat a càrrec de l’alcalde Enric Mir, i en acabar s’ha llegit el poema “A ellas”, de Mar Benegas, i s’ha projectat la interpretació de la cançó del mateix poema, a càrrec del Cor Eurídice.

Aquest mateix dilluns, està previst que continuïn la desena d’activitats a desenvolupar a les Borges per a conscienciar la població sobre la necessitat d’acabar amb aquesta xacra, que van començar el dijous, 21 de novembre, i que continuaran fins el dijous, 19 de desembre.

La resta d’actes previstos contra la violència envers les dones a les Borges:

Presentació del llibre ‘Sine Speculo’

Aquest dilluns, 25 de novembre, a les 19 hores, l’escriptora Maite Mateos Torres presentarà el seu llibre ‘Sine Speculo’, a la Sala Maria Lois de la Biblioteca. Durant tot el dia, els comerços de les Borges repartiran gratuïtament entre els seus clients bosses sostenibles amb informació sobre la lluita envers la violència masclista i de gènere.

Taula informativa

El dimecres, 27 de novembre, hi haurà una taula informativa i un taller de sensibilització contra la violència masclista. Activitat exclusiva per l’alumnat d’ESO del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, a càrrec de l’Oficina Jove i SIAD Garrigues. El dijous, 28 de novembre, l’activitat es tornarà a fer adreçada a l’alumnat d’ESO de l’INS Josep Vallverdú.

Marxa exploratòria per a detectar espais insegurs

El divendres, 29 de novembre, l’Oficina Jove ha convocat a les dones que ho desitgin a participar en una marxa exploratòria a les 20 hores pels carrers de les Borges, que sortirà des de la Placeta del Terrall, per a reconèixer espais que poden generar inseguretats a les dones.

Taller VEUS

El dimecres, 18 de desembre, la Plataforma Unitària contra les Violències de gènere ha organitzat el taller VEUS, una introducció teòrica de la violència de gènere, seguida de la projecció del documental Ferides, dirigit per Susanna Barranco i produït per l’Associació teatral Mousiké. L’acte està previst a les 18 hores, al Casal Cívic de les Borges Blanques, i una vegada finalitzat el visionat es farà un debat sobre les impressions entre les persones assistents.

Conferència sobre la reforma legislativa en matèria d’igualtat

Finalment, el dijous, 18 de desembre, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat una conferència adreçada a les empreses, entre les 10 i les 12 hores, al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de les Borges, a càrrec de Georgina González, perit experta en conflictes laborals per assetjament, sobre la necessitat de complir la llei recentment reformada en matèria d’igualtat.