Alumnes de l’Escola Joan XXIII coneixen com funciona l’Ajuntament de les Borges Blanques

Els alumnes de 3r A i B de Primària, de l’Escola Joan XXIII, han visitat aquest dijous, 21 de juny, l’Ajuntament de les Borges Blanques, acompanyats dels seus mestres.

Allí han estat rebuts, entre altres, per l’alcalde Enric Mir, la regidora de Benestar i Salut, Esther Vallès, el gerent d’Urbanisme, Albert Quintillà, i el Caporal en cap de la Policia Local, Alfons López, que els han explicat com funciona el consistori, qui són i com s’escullen els seus representants i quines són les funcions que tenen atribuïdes els diferents departaments, entre altres qüestions referents als equipaments municipals i a la participació de la ciutadania en els afers públics, que els joves estudiants no han parat de preguntar durant el transcurs de la visita..

 

La visita dels alumnes, que han conegut tots els departaments ubicats a l’edifici consistorial, també els ha permès pujar i saber com funciona un cotxe patrulla de la Policia Local de les Borges, i descobrir com l’antic Molí d’Oli de Cal Gineret, també va ser refugi antiaeri durant la Guerra Civil. L’activitat educativa s’emmarca en un treball de l’assignatura coneixement del Medi, mitjançant la qual els joves estudiants han d’aprendre i fer un treball sobre l’Ajuntament de la capital de les Garrigues.

La regidora Esther Vallès ha explicat que “valorem molt aquestes visites escolars, ja que per l’experiència d’anys anterior sabem del cert que aproximen els afers públics, la presa de decisions i l’acció municipal als borgencs des de ben petits, el que acaba contribuint decisivament a despertar la seva consciència de ciutadans amb drets i deures”.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>