Tot a punt a les Borges per reobrir a la circulació els carrers Josep i Concepció Soler, al Centre Històric

L’Ajuntament de les Borges Blanques ho té tot a punt per reobrir aquesta mateixa setmana a la circulació els carrers Josep Soler i Concepció Soler, que connecten l’Espai Macià amb la Plaça de l’1 d’octubre. De fet, el pas als veïns que tenen aparcament o necessiten accedir amb vehicle al seu immoble ja està permès i alguns estan aprofitant la finalització d’aquesta actuació i els darrers dies del Pla d’Arranjament de Façanes que subvenciona el consistori per dur-hi a terme els treballs per millorar la imatge del seu edifici.

Segons ha explicat l’alcalde Enric Mir, “amb aquest projecte, hem enderrocat les voreres i la calçada, i ens ha permès renovar les xarxes respectives de clavegueram i aigua potable. Els treballs han dotat els dos carrers d’un caràcter urbà i semi-peatonals per tal de seguir contribuint a revitalitzar la zona i el comerç del centre”.

 

Pel que fa a la xarxa de sanejament, s’ha col·locat una canonada nova donant connexió als edificis existents; i en relació a la d’aigua potable, s’ha renovat amb canonades de polietilè i enllaçant amb la xarxa existent, pel que s’han connectat fins a cada edifici o parcel·la.

L’actuació, que s’ha allargat gairebé quatre mesos, es va adjudicar a una empresa catalana per 91.734,55 euros, amb l’IVA inclòs, en haver realitzat la millor proposta de les 9 rebudes, amb una rebaixa de més de 25.000 euros per sota del preu estimat de sortida.

Així, després d’una primera fase executada el desembre del 2016 a la Plaça Ramon Arqués, és a punt de finalitzar la segona fase de l’obra de millora de l’entorn del Centre d’Interpretació de la figura del president Francesc Macià, que també acull l’Oficina de Turisme de la capital garriguenca, i que ha consistit en la renovació del paviment i infraestructures dels carrers Josep i Concepció Soler, donat el mal estat que representaven, tot i estar ubicats en un dels emplaçaments més turístics de les Borges.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>