L’Ajuntament de les Borges subvencionarà part de les obres de rehabilitació dels porxos de la Plaça de l’1 d’octubre

L’Ajuntament de les Borges Blanques impulsa la rehabilitació dels arcs més deteriorats dels porxos de la Plaça de l’1 d’octubre, amb l’objectiu de dignificar encara més un dels espais certament emblemàtics del municipi.

Segons ha anunciat l’alcalde, Enric Mir, la proposta es presentarà a debat durant el pròxim Ple ordinari previst per al mes de juliol, on es concretaran les condicions exactes d’aquesta nova convocatòria d’ajuts amb la que es vol fomentar la millora estètica d’aquests porxos declarats lloc d’especial interès històric artístic.

Així, els propietaris que disposin d’arcs en la seva planta baixa i realitzin actuacions de rehabilitació en els mateixos, podran presentar la seva sol·licitud de subvenció a l’Ajuntament, que les tindrà en consideració per ordre de presentació i fins a esgotar el crèdit previst en la convocatòria, que es preveu que inicialment sigui d’aproximadament 5.000 euros.

Mir ha exposat que “amb aquesta iniciativa es pretén continuar les potents actuacions de dignificació del Centre Històric de la capital de les Garrigues, completant les inversions dutes a terme en el marc del Projecte d’intervenció integral del nucli antic mitjançant les ajudes del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, complementades amb fons propis del consistori borgenc”.

Una vegada rebudes les sol·licituds, es procedirà en la realització d’un informe de valoració i idoneïtat de les obres proposades pels propietaris, amb la finalitat de concedir la quantitat subvencionable.

Els recursos per assumir les subvencions per restaurar els porxos de la Plaça de l’1 d’octubre s’obtenen de la part no executada del Pla de façanes que també s’està duent a terme al Centre Històric de les Borges.

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>