El CEI de les Borges millora la fibra òptica per donar servei als nous usuaris que omplen l’equipament

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat aquesta setmana els treballs d’ampliació i millora de la xarxa de fibra òptica del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de la capital de les Garrigues.

D’aquesta manera, els nous usuaris que s’han incorporat recentment, i omplen totes les sales disponibles actualment a l’equipament, disposaran del cablejat des del punt on ja arribava la connexió al CEI, fins a les seves respectives sales que han estat ocupades els darrers mesos. Amb aquesta intenció s’han adjudicat els treballs de cablejat de xarxa i sanejament de l’elèctric a una empresa lleidatana per un import de 9.635 euros més IVA, en haver estat l’oferta més avantatjosa de les 3 que s’havien presentat.

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, “hem volgut millorar un servei tan indispensable avui en dia per a les empreses innovadores, com és la connexió a Internet per fibra òptica, ja que amb les noves incorporacions que hi hem fet darrerament, actualment el CEI de les Borges Blanques ja no té cap sala disponible i només li queden dues taules de l’espai coworking, de les quals s’està a punt d’omplir-ne una altra”.

Així, l’espai del Centre està repartit de la següent manera: a la Sala D2, hi ha instal·lada Lorette Group, que es dedica a l’assessorament d’imatge i venda de roba femenina. A la Sala D3, destinada a Coworking hi ha 4 taules de treball, en les quals hi ha ubicades dues empreses, Iris Digital, que es dedica a la realització audiovisual, realització de vídeos i programes de TV, serveis de càmera freelance i serveis de postproducció de vídeo; i Tipo Pepel, dedicada al disseny gràfic, publicitat, formació i gestió de drets d’autor que generen la venda de tipografies digitals. A més a més, en aquests moments ja hi ha converses avançades amb una nova emprenedora que hi vol desenvolupar serveis assistencials i que es preveu que s’incorpori en les pròximes setmanes.

Igualment, a les Sales D4, D5, D7 i al despatx de direcció hi ha instal·lada l’Associació Talma, que ofereix serveis i suport a les persones. Finalment, a les Sales D6 i D8 s’hi ubica el plató i les oficines de Les Borges TV des d’on es realitza la producció audiovisual, programes de TV i postproducció; i la Sala D1 està utilitzada per a realitzar conferències vinculades a l’emprenedoria, o recentment s’hi ha dut a terme el Congrés de Fires de Catalunya, reunions del Clúster de l’Oli, o activitats de l’Aula d’Extensió Universitària, entre altres. En aquest sentit cal dir que el centre també disposa de sales comuns per als usuaris com l’Office, la de reunions i la Polivalent, utilitzada per realitzar càpsules formatives dirigides a empreses i emprenedors.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>