L’Ajuntament i l’INS Josep Vallverdú de les Borges col·laboren en la construcció de dos pous d’aigua potable a l’Índia

L’Ajuntament de les Borges i l’INS Josep Vallverdú col·laboren en el projecte de construcció de dos pous d’aigua potable a la població rural de Kalyanpur Parganas Sud, a l’estat de West Bengal, a l’Índia. La proposta s’ha aprovat a la Junta de Govern d’aquest dilluns, 18 de juny, i s’ha anunciat prèviament, en la recepció que els regidors han realitzat als alumnes de l’aulABP de l’INS, acompanyats del seu coordinador, Francesc Solans, en motiu de la seva victòria recent, per tercera vegada en la categoria de millor APP, en el concurs mschools.

Segons l’acord de col·laboració, el consistori borgenc concedirà una subvenció directa per a la construcció dels dos pous d’aigua potable, amb un import de 910 euros, a la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu, una ONG per les ajudes al desenvolupament.

L’Ajuntament de les Borges, juntament amb la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal, ja han cooperat anteriorment en projectes basats en l’ajuda humanitària a algunes poblacions de l’Índia. Així, el primer contacte va ser a través de l’INS Josep Vallverdú, en una acció que va consistir en la realització d’una aplicació mòbil didàctica per al desenvolupament educatiu a través de les noves tecnologies i en recollir 14 tauletes i 30 smartphones per fer-los arribar a l’escola Sirena Primary School de l’Índia.

Francesc Solans ha remarcat la importància de la col·laboració institucional i de les fundacions d’ajuda humanitària amb l’aportació de millores en els diferents àmbits de la vida quotidiana per al desenvolupament dels pobles més desfavorits, i que es faci a través de l’aulABP, que ja ha aconseguit cinc premis en diferents categories d’aquest prestigiós programa educatiu organitzat per GSMA (Mobile World Congres).

 

Al seu torn, la Regidora de d’Acció Social, Esther Vallès, ha destacat que “el projecte en el que participarà l’Ajuntament consisteix en la construcció de dos pous de gran profunditat i de bomba manual distribuïts en zones estratègiques de la població de Kalyanpur, amb un cens de 2.004 habitants que actualment tenen dificultats d’accés a l’aigua potable”. Amb aquesta actuació es vol promoure el dret humà a l’aigua amb la gestió integral del cicle hídric i el foment del desenvolupament sostenible.

Vallès ha afegit que “l’Ajuntament de les Borges Blanques preveu dur a terme, en un futur, altres projectes de tall humanitari amb ajuda d’alguna administració superior”.

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>