Les Borges i SOREA renoven el conveni per evitar la interrupció del servei d’aigua per situacions de vulnerabilitat econòmica

L’Ajuntament de les Borges Blanques i SOREA, Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas Sau, prestadora de serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua de les Garrigues, han renovat el conveni que possibilita l’accés de les persones usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua en situació de vulnerabilitat econòmica als ajuts dels Fons de Solidaritat posat en marxa per SOREA.

El Fons de Solidaritat comptarà amb un import de 4.000 euros, dels quals 2.416,40 euros fan referència al romanent que va quedar durant el termini d’un any del mateix conveni el 2017. Així, la diferència fins a arribar al total és de 1.583,60 euros, quantitat que assumeixen a parts iguals SOREA i el consistori borgenc, amb aportacions de 791,80 euros cadascun.

Les aportacions dels organismes es destinaran a la liquidació total o parcial del deute corresponent a la factura del servei municipal d’aigua de les famílies en situació de vulnerabilitat, acreditada pels Serveis Socials de l’Ajuntament.

L’alcalde de la capital de les Garrigues, Enric Mir, que ha signat el conveni juntament amb el gerent territorial de SOREA, David Gall; ha remarcat que “la renovació d’aquest conveni té per objectiu evitar i combatre les situacions de pobresa energètica i prevenir que les famílies borgenques amb dificultats econòmiques es quedin sense un servei tan bàsic i essencial com és l’aigua corrent”.

A la vegada, el conveni també preveu ajornar les factures pendents de pagament amb la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament s’hagués efectuat.

El conveni, signat al febrer del 2017, s’ha renovat aquest dilluns 11 de juny, degut a la necessitat creixent de llars que manifesten tenir problemes per fer front a les despeses de l’habitatge. Es tracta d’una actuació per superar les dificultats de pobresa energètica i, d’aquesta manera, evitar que es duguin a terme talls en el subministrament.

Categoria: Societat

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>