Artur Mas encapçala l’homenatge a les persones que han ajudat a créixer el món rural i les Garrigues

La 60a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha acollit aquest dissabte al matí, d’una banda, l’acte d’homenatge per reconèixer la tasca de totes les personalitats del nostre país que han ajudat a créixer el món rural i les Garrigues en tots aquests anys de certamen, i de l’altra, l’acte de proclamació de l’empresari vitivinicultor i enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González com a ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2023, i d’agermanament amb la Fira de Sant Ermengol del formatge alturgellenc.

L’homenatge a les personalitats que han ajudat a créixer la Fira ha estat encapçalat pel president Artur Mas, que ha posat en valor la Fira de l’Oli i les Garrigues com un espai de trobada i una manera que les diferents persones vinculades al sector oleícola facin coses en comú. “És l’esperit que hauria de prevaldre a nivell de país”, ha dit Mas, qui ha fet una crida perquè la política s’impregni també de l’esperit de les fires, i els diferents partits puguin cooperar per un objectiu comú més gran.

El president Mas també ha parlat de la “paradoxa” de l’oli d’oliva, en referència al fet que es tracta d’un producte cada vegada més apreciat i amb un preu més alt però, en canvi, els productors i les productores que el fan, no es poden guanyar millor la vida. D’aquesta manera, el president Mas ha fet una crida a fer un canvi de plantejament per millorar la situació del sector, a la vegada que ha animat l’organització a superar-se any rere any a través d’aquest producte “de gran qualitat i futur”, ha explicat Mas.