Es constitueix el nou cartipàs de l’Ajuntament de les Borges Blanques

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques de constitució del nou cartipàs municipal, celebrat aquest dimecres, 25 d’agost, ha aprovat la designació de regidories, amb la incorporació d’Oriol Satorra al capdavant d’Economia, Hisenda i Recursos Humans i el nomenament de Tinents i Tinentes d’alcaldia, com a principals novetats per aquest mig mandat que resta. Així, Ariadna Salla, la número 6 de la llista de Junts, ha estat nomenada segona tinent d’alcalde i Jordi Ribalta passa a ser primer tinent d’alcalde de les Borges.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que “a l’hora de confeccionar el nou cartipàs, no hem volgut incrementar cap de les retribucions previstes, però sí que s’han assignat noves dedicacions”, en la mesura que s’ha incorporat un nou regidor, Oriol Satorra, que va prometre el seu càrrec durant el Ple Extraordinari d’investidura del passat 18 d’agost i que ara ratifica el seu càrrec al consistori com a regidor d’Economia Hisenda, que fins ara ostentava l’exalcalde Enric Mir, i també de Recursos Humans.

Les regidories

A través dels acords que s’han aprovat en aquest Ple, l’alcaldessa Núria Palau, passa a responsabilitzar-se dels Mitjans de Comunicació, Parcs i Jardins, Entitats Cíviques, Patrimoni Cultural i Governació, i també estarà al capdavant de Fires, una responsabilitat que compartirà amb Jordi Ribalta.

El número 2 de Junts, Jordi Ribalta, serà la portaveu de la formació, primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Emprenedoria, Turisme, Indústria, Noves Tecnologies i Fires, el càrrec que ostentava fins ara. Per la seva banda, la número 3 de la formació, Maria Fusté, continuarà sent la tercera tinent d’alcalde i també seguirà com a regidora d’Ensenyament, Transparència i Participació Ciutadana, a la vegada que adquirirà responsabilitats en termes de Bon Govern.

Per la seva banda, Ariadna Salla, ha estat nomenada segona tinent d’alcaldia i continuarà al capdavant de la regidoria de Cultura, Benestar Social, Salut, LGTBIQ, Festes, Igualtat i Feminisme mentre que abandonarà les responsabilitats en termes de Patrimoni Cultural, que passen a mans de Palau. Igualment, Daniel Not continuarà de regidor d’Urbanisme, Agricultura, Camins i Medi Ambient, però no tindrà responsabilitats en Parcs i Jardins, com tenia fins ara, i Maricel Viladoms també es renova com a regidora d’Esports i Joventut i també s’estrena com a regidora d’Habitatge.

La Junta de Govern Local

A través d’un decret d’alcaldia, també s’han designat els regidors i les regidores que formaran part de la Junta de Govern Local, que d’ara endavant estarà presidida per l’alcaldessa Núria Palau i n’exerciran de vocals els regidors i regidores Jordi Ribalta, Maria Fusté, Daniel Not i Ariadna Salla. A la vegada, podran assistir a les Juntes amb veu i sense vot els i les regidores amb responsabilitats polítiques i la resta de personal al servei de la Corporació.

El Ple Extraordinari també ha servit per aprovar la modificació del règim de dedicació, així com les retribucions dels membres de la corporació, i ha confirmat que el grup municipal de Borges per la República seguirà integrat per Josep Ramon Farran, que actuarà de portaveu, Salvador Noguera, Montserrat Casals, Marta Urgell i Enric Cañero.