Les Borges prepara una dotzena d’actes per celebrar el Nadal

La capital de les Garrigues prepara una dotzena d’actes nadalencs per continuar la celebració de les festes aquestes dues setmanes vinents, després d’haver comptat amb alguns actes previs aquests primers dies de desembre. Així, aquest dissabte, 23 de desembre, el consistori ha organitzat un Concert de Nadal a les 21.30 hores, a l’Església Parroquial, amb “Els solistes de Volgogrado”.

L’endemà, diumenge 24, es durà a terme la tradicional cagada del Tió gegant de l’Esplai Apassomi per als més menuts, a les 17 hores i davant del Bar de Vidre, a la plaça de la Independència de les Borges. Prèviament, el mateix diumenge a les 10.30 hores, el Centre Excursionista Borges-Garrigues realitzarà la pujada del pessebre als Bessons, després d’haver realitzat les figures al seu local. Els organitzadors preveuen pujar amb cotxes fins al Pla del Pepe, des d’on es caminarà fins al cim de la muntanya dels Bessons. Finalment, el diumenge també hi ha prevista, a les 22 hores, la tradicional Missa del Gall, a l’Església Parroquial de les Borges, amb una torronada i copa de cava en acabar, per felicitar les festes als assistents.

El dia de Nadal, dilluns 25 de desembre, a les 11.30 hores, l’Ajuntament ha organitzat un homenatge a Francesc Macià, en el 84 aniversari de la seva mort, en el que es farà una ofrena floral davant del seu monument situat davant de l’Espai Macià de les Borges Blanques, i en el que està previst que hi hagi acompanyament musical.

El dimarts 26, i per segon any consecutiu després d’haver-se deixat de fer un temps, es recupera la tradicional obra “Els Pastorets” de Josep Maria Folch i Torres de la mà de diferents veïns de les Borges, actors aficionats que han format el grup “Els Pastorets”. L’actuació tindrà lloc a les 19 hores al Pavelló Poliesportiu Francesc Macià.

El diumenge 31, a les 11.30 hores el popular personatge l’Home dels Nassos sortirà a la plaça porxada i per acabar l’any, a la 01 hores de la matinada, i amb entrada gratuïta, s’iniciarà al poliesportiu Francesc Macià la Festa de Cap d’Any, amb l’orquestra Quartz, el grup de versions Tropical Orquestra i el DJ Martins, organitzat per la Comissió de Festes.

Divendres, 5 de gener, el municipi borgenc tornarà a rebre els Reis Mags d’Orient amb la cavalcada, organitzada per la Comissió de Festes, que començarà a les 17.30 hores amb un berenar popular davant de l’Estació de Trens, on tindrà com a punt d’inici, a les 18 hores la rebuda a ses majestats, que donarà pas a la cavalca que recorrerà els carrers de la ciutat. Finalment, el diumenge 7 de gener, a les 19 hores, l’Orfeó Terrall interpretarà el Concert de Reis a l’Església del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, on hi haurà una bústia per seguir col·laborant amb la Marató de TV3.

En aquest mateix sentit, també cal destacar el 19è Concurs de Pessebres que s’està celebrant a la capital garriguenca, organitzat per l’Agrupació Pessebrista de les Borges i que el jurat valorarà els dies 27, 28 i 29 de desembre, així com els dies 2, 3 i 4 de gener, per a entregar els premis el diumenge 28 de gener. Per finalitzar, també cal informar que, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener l’esplai Apassomi de les 16.30 fins a les 20.30 hores, obrirà el Parc de Nadal per als més menuts de casa.

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>