L’Agrupació pessebrista de les Borges entrega els premis del 20è concurs local

L’Agrupació Pessebrista de les Borges Blanques ha fet entrega aquest diumenge, 27 de gener, al matí, a la sala d’actes Maria Lois de la Biblioteca Municipal, dels premis del 20è Concurs local de Pessebres. 

En aquesta edició, que enguany compleix dos dècades, hi han participat un total de 42 pessebristes de totes les edats.

Les bases del concurs estableixen 5 categories en funció de l’edat (familiar, benjamí, infantil, juvenil i adults), a més a més de diversos reconeixements a l’originalitat, a la perseverança i a la constància.

Segons Pere Giné, membre fundador de l’Agrupació Pessebrista, el jurat valora, amb una puntuació global de l’1 al 10, totes les creacions tenint en compte la ubicació del betlem, l’estètica, la llum, la dificultat de la creació i la minuciositat dels detalls.

Enguany, per exemple, Giné ha explicat que hi ha hagut betlems molt elaborats, alguns fets amb plastilina i d’altres del tot originals com per exemple un pessebre creat a partir de rotllos de paper de wàter.

Tots els concursants han obtingut un diploma i obsequis per a tothom gràcies al patrocini de l’Ajuntament i la col·laboració dels comerços de les Borges. Així mateix, als més menuts se’ls ha obsequiat amb figuretes perquè puguin decorar les seves properes creacions el Nadal vinent.  

Cal recordar que els membres del jurat, format pels integrants de l’Agrupació Pessebrista, van visitar durant 5 dies les llars per avaluar els pessebres in situ i tots els participants van poder apuntar-se fins el 20 de desembre a través de la Ganiveteria Marta, La Ferreteria, Llibreria Quaderns, la Biblioteca Municipal i Talleret d’Art.