Arriba la 30a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues
El Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat aquest matí la 30a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues al Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul, un dels espais patrimonials més destacats de la comarca. Com a novetats d’enguany, cada parella de comensals rebrà com a obsequi una ampolla d’oli, gentilesa del Consell i del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i un receptari amb propostes culinàries de tots els restaurants participants.
El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha destacat els 30 anys d’aquest esdeveniment com una mostra de “constància i ganes per part del territori i també dels restauradors, que poden oferir els seus productes i estrenar l’oli del primer raig”. “Tres dècades vol dir que les coses s’han fet bé”, ha afegit Villas. Per la seva banda, la tècnica de Turisme del Consell Comarcal, Ester Rué, s’ha centrat en les novetats d’aquesta edició, com són el regal d’una ampolla d’oli i el receptari per parella, que pretén “donar prestigi als plats dels restaurants de la Mostra”.
Durant la presentació, els assistents han tingut l’oportunitat de gaudir de la nova experiència immersiva de realitat virtual de l’equipament, que permet explorar d’una manera única l’art rupestre de la Roca dels Moros del Cogul. En aquest sentit, la Mostra també busca establir ponts amb el patrimoni i potenciar l’atractiu turístic de la comarca oferint experiències complementàries a la gastronomia. També han pogut tastar algun dels plats que s’oferiran.
La Mostra Gastronòmica d’enguany, que es durà a terme de l’1 de novembre al 15 de desembre, compta amb la participació de vuit restaurants de la comarca que han preparat menús exclusius amb productes de proximitat i amb l’oli d’oliva verge extra com a ingredient protagonista, ja que és un dels motors econòmics de la zona i marca el paisatge de la comarca.
Els restaurants que participen en la 30a Mostra Gastronòmica són: Ca la Margarida (l’Albi), Cafè Terrall Restaurant (les Borges Blanques), Restaurant Hostal Benet (les Borges Blanques), Masia Les Garrigues (les Borges Blanques), Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues), El Sindicat de Tarrés (Tarrés), Les Cuines de la Llena (la Pobla de Cérvoles) i El 9 Syrah (les Borges Blanques). Cal destacar que els cinc primers compten amb el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat el 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d’oliva verge extra, el producte local i tenen un clar compromís amb el territori.
Entre totes les persones que participin en la Mostra, el Consell Comarcal sortejarà 8 lots de productes de les Garrigues (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.).
La Mostra Gastronòmica s’organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.