Sis municipis de les Garrigues han comptat aquest estiu amb la Brigada Jove

Sis municipis garriguencs han comptat aquest estiu amb la Brigada Jove, el projecte de voluntariat endegat per segon any consecutiu per l’Oficina Jove de les Garrigues amb la col·laboració dels ajuntaments. Un total de 76 joves, repartits en grups o brigades, han participat en aquesta activitat de caràcter educatiu i de lleure gràcies a la qual han pogut realitzar reformes, arranjaments i neteja d’espais municipals principalment destinats al jovent. 

Aquest projecte té l’objectiu d’oferir als nois i noies d’entre 13 i 20 anys la possibilitat de participar en alguns serveis que beneficien el seu municipi. Es tracta, a més, d’una experiència prelaboral per a alguns dels joves, ja que per l’edat d’aquests encara no poden accedir al món laboral però sí que posen en pràctica competències com el treball en equip, el compromís i la responsabilitat, entre altres, que els ajudaran a preparar-se per a la futura entrada al mercat de laboral.

Durant els mesos de juliol i agost el projecte s’ha dut a terme als municipis del Soleràs, Cervià de les Garrigues, Puiggròs, el Vilosell, l’Albi i Vinaixa.

La majoria de les accions que han dut a terme els joves estaven destinades a la reforma i adequació de locals municipals que funcionen o han de funcionar (gràcies a aquesta reforma), com a local de joves on es fan trobades i activitats diverses. 

Les brigades joves han pintat parets, han fabricat mobiliari, han adequat sostres i parets amb fusta reciclada, etc. I, en el cas del Soleràs, per exemple, han elaborat i pintat un mural davant del mateix local.

L’any passat va ser el primer any que es va impulsar aquest projecte i l’acollida per part dels joves va ser molt bona; ja que van valorar molt positivament el fet de poder participar en l’adequació dels espais que es destinen a joventut o, en altres casos, que són per a l’ús dels habitants del seu municipi.

Els municipis que van acollir un projecte de Brigada Jove l’any 2017 van ser Cervià de les Garrigues, l’Albi, Vinaixa i la Pobla de Cérvoles. 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>