Obertes les inscripcions del ‘Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’

Aquest tindrà lloc divendres 8 de març i comptarà amb diferents professionals tant del sector públic com privat, per consensuar i tirar endavant accions conjuntes per potenciar i millorar la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra, potenciar l’agroturisme i buscar fórmules per acabar amb la despoblació rural.

Ja estan obertes les inscripcions al ‘Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’ una trobada de diferents actors que tenen alguna vinculació amb el sector oleícola, amb la finalitat de consensuar i tirar endavant accions conjuntes per millorar la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra, potenciar l’agroturisme tot buscant formules que ajudin a acabar amb la despoblació dels municipis rurals de les Garrigues, l’Urgell i el Segrià Sec.

El Fòrum tindrà lloc divendres 8 de març al Centre Cívic de la Granadella i és obert a totes les persones, tant de l’àmbit públic com privat que vulguin trobar estratègies de dinamització de l’economia, aprofitant els recursos del nostre territori. Carlos Gibert, alcalde de la Granadella, explica que el principal objectiu del fòrum és esbrinar si l’Oli d’Oliva Verge Extra i els diferents elements patrimonials que configuren les nostres comarques tenen el potencial suficient per esdevenir un motor de desenvolupament local en si mateixos. “El Fòrum busca elements per dinamitzar l’economia i revertir la despoblació dels petits municipis rurals de les Garrigues, l’Urgell i el Segrià i per tant analitzarem si tot això és possible posant en valor l’oli verge extra de primera qualitat i potenciant l’oleoturisme i el turisme rural”, diu Gibert.

Durant els dos dies previs al Fòrum, professionals reconeguts del sector agroalimentari visitaran les Garrigues, l’Urgell i el Segrià sec per realitzar una avaluació del potencial del patrimoni local com element de valor afegit en relació a la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra de la millor qualitat. Ells seran els encarregats de posar en valor la qualitat i el potencial del nostre producte i del territori i també d’assenyalar les seves mancances. Tot plegat per trobar les millors fórmules per dinamitzar l’economia de manera autosuficient.

Ferran de Noguera,  Director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Lleida, explica que és la primera vegada que es fa un fòrum d’aquestes característiques  “Des del departament treballem per trobar estratègies que ajudin a generar riquesa suficient i unes condicions de vida dignes per a la majoria de la ciutadania de les zones rurals. Entenem que el sector primari és el veritable motor del teixit productiu del territori rural, per tant, és necessari treballar de forma coordinada per a que aquest sigui capaç de  dinamitzar l’economia, potenciar el nostre producte i aconseguir revertir les tendències demogràfiques actuals, amb la visió que els municipis de les zones rurals de Ponent puguin seguir essent pobles vius”, manifesta Noguera.

El Fòrum està impulsat pels ajuntaments de Torrebesses i la Granadella, i compta amb la col·laboració del DARP, l’associació LEADER de Ponent i de la Diputació de Lleida. Les inscripcions al Fòrum és poden realitzar al web www.segriasec.org/fove. La presentació oficial de l’itinerari i dels ponents tindrà lloc dimarts vinent.