Les Borges dona la cara contra la violència envers les dones

Aquest dissabte, 2 de març, a les 21.30 hores tindrà lloc al Pavelló de l’Oli de les Borges la representació teatral de l’obra ‘De la Font del Xirineu a la Font del Gat’. Es tracta d’una representació organitzada pel grup de teatre Rellotge de sorra garriguenc i que té per objectiu donar suport a les dones que pateixen violències.

L’actuació s’emmarca dins la campanya ‘Per unes Garrigues lliures de violències. Per unes Borges lliures de violències. Donem la Cara!’ organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, el grup de teatre Rellotge de Sorra Garriguenc, la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues, l’Institut Català de les Dones i diversos ajuntaments de la comarca.

Al llarg de l’obra teatral es reptarà el públic assistent a identificar els diferents tipus de violències i s’exposaran una sèrie de valors que propicien la violències que es contraposaran amb uns altres que l’eviten.

Així mateix, es repartiran uns fulletons informatius en què s’analitza la discriminació que han patit les dones al llarg de la història, s’identifiquen els tipus de violència existents, s’expliquen les relacions sanes de parella i també s’aconsella sobre què fer en cas que es conegui alguna situació de violència.

Segons la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Esther Vallés, aquest tipus d’accions que inviten a la reflexió “són imprescindibles per tal de combatre i eradicar certes actituds masclistes a les quals s’han d’enfrontar les dones diàriament”.