Homenatge Olivera d’Or a les víctimes de la covid-19

Aquest divendres, 3 de setembre, dins dels actes de Festa Major de les Borges Blanques, ha tingut lloc l’acte d’homenatge corresponent al premi Olivera d’Or al borgenc de l’any 2021, que enguany ha estat un reconeixement a les víctimes de la covid-19.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha cregut adient que el guardó, que distingeix les persones o entitats que hagin desenvolupat alguna tasca rellevant per a la promoció i el bé de les Borges, es dediqués a les persones que han sofert de manera fatal els efectes del virus, a mode de record i homenatge. Per aquest motiu, doncs, aquest any no es van demanar a les entitats i veïns del poble que presentessin les seves candidatures per al premi. 

Així doncs, aquest divendres, a les 12 hores, s’ha instal·lat un monòlit al Terrall per tal d’homenatjar les persones que ens han deixat a causa de la pandèmia. Aquest espai monumental servirà com a espai de dol perquè totes les persones que ho desitgin puguin anar a portar flors per recordar i tenir presents els borgencs i les borgenques que ja no hi són.

A l’acte hi ha assistit l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, i la resta d’autoritats municipals, els responsables dels Mossos d’Esquadra a les Garrigues, una representació del CAP de les Borges, la poetessa Anna Rufié i una cinquantena de veïns i veïnes i familiars de víctimes de la pandèmia.