L’Ajuntament de les Borges promourà la participació ciutadana amb dos nous dispositius telemàtics

El consistori de la capital garriguenca vol incentivar els processos participatius entre els habitants del municipi per conèixer la seva valoració i l’opinió sobre la gestió pública, els pressupostos participatius, entre altres consultes puntuals. A tal efecte, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per disposar de dos terminals tàctils, que s’ubicaran en instal·lacions municipals de fàcil accés i serviran per realitzar enquestes i vots telemàtics.

L’alcalde Enric Mir, ha exposat que “d’aquesta manera facilitem i afavorim la participació de la ciutadania en els afers públics i podrem conèixer de primera mà quina és la seva percepció pel que fa a les diferents actuacions i iniciatives públiques”.

Sota els principis de transparència i potenciant les noves tecnologies, els dispositius gaudeixen d’un sistema tàctil, d’us senzill, ràpid i modern, en el que els usuaris podran gaudir d’un panell privat que ofereix dades en temps real i que facilita la gestió de les dades de forma segura.

Els terminals, que són portàtils i funcionen amb Wi-fi, es podran traslladar a zones d’interès concretes, com ara a les instal·lacions de la Fira de l’Oli durant les celebracions per a que els assistents puguin donar la seva opinió i fer propostes de millora o suggeriments.

Aquests dispositius treballen sobre una plataforma que permet diversitat de gestions com ara el registre del cens, consultes i votacions i lectura dels resultats de les mateixes de forma pràcticament immediata.

El pressupost que el consistori borgenc va aprovar destinar a aquestes noves eines de comunicació amb la ciutadania és de 3.100 euros i estaran disponibles properament a les Borges Blanques.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>