Festa de Sant Cristòfol, Cinema a la Fresca i Visita teatralitzada aquest cap de setmana a les Borges

Aquest pròxim dissabte, 14 de juliol tindrà lloc la tradicional Festa de Sant Cristòfol al recinte de la Font Vella de les Borges Blanques. Seguidament, el mateix dia se celebrarà una visita teatralitzada a l’Espai Macià; i prèviament, el divendres 13, tindrà lloc una doble sessió de Cinema a la Fresca, a la plaça 1 d’octubre.

La Festa de Sant Cristòfol, organitzada pels Amics de la Font Vella, donarà el tret de sortida amb un esmorzar popular a les 9.30 hores. Seguidament, a les 12.30 hores es durà a terme la tradicional missa i a continuació les persones que ho desitgin podran beneir els seus vehicles.

A les 16.00 hores la jornada continuarà amb el XXX Concurs de Botifarra, el popular joc de cartes. Per berenar, a les 19.00 hores, els assistents podran gaudir d’un berenar amb coca i xocolata que anirà seguit d’una actuació d’animació infantil per fer riure als més menuts.

Per cloure la festa el grup musical Madison Grup serà l’encarregat d’oferir el ball i fi de festa. A la mitja part, actuarà el grup Savica i tindrà lloc el sorteig i el lliurament de premis del concurs de Botifarra.

Visita teatralitzada a l’Espai Macià

Paral·lelament, l’Espai Macià, l’Ajuntament de les Borges Blanques ha preparat, pel dissabte, 14 de juliol, una visita teatralitzada per celebrar les millores i arranjaments a l’entorn de l’equipament, a través de la qual es podrà conèixer millor la trajectòria de Francesc Macià i la seva vinculació amb les Borges Blanques. L’activitat, pensada en clau d’humor, amb actor i un guió divertit i simpàtic, està previst que comenci a les 11 hores i s’allargui, aproximadament, fins les 13 hores.

Així, segons va informar l’Ajuntament, els assistents començaran visitant l’antic molí d’oli de Cal Gineret, convertit en Centre d’Interpretació del Memorial Democràtic de la Guerra Civil on, finalitzada la visita, es trobaran amb el president Francesc Macià, que tornarà del passat per reviure el seu lligam matern amb les Borges i ajudar a fer efectiva la proclamació de la República Catalana.

El president, que anirà acompanyat del seu assistent, estarà desorientat pels canvis de noms dels carrers i per com s’han renovat els edificis i el conjunt del Centre Històric, pel que necessitarà l’ajuda dels participants, amb els que recorrerà el nucli antic i visitarà la casa maternal de l’històric president, que encara es conserva a la capital garriguenca, i on s’ubicava el Centre Demòcrata.

Posteriorment, i veient la dificultat actual que té Catalunya per proclamar la República, l’avi anirà a la Plaça de l’1 d’octubre i sortirà al balcó de l’antic Ajuntament, l’actual Centre Cívic borgenc, per fer efectiva, en clau d’humor, la nova República de Catalunya. Finalment, els participants en la jornada festiva faran una visita guiada i teatrealitzada a l’Espai Macià.El preu de l’activitat és de 10 euros per persona i hi ha places limitades, una quarantena en total, per poder seguir i participar activament de l’experiència teatral. Els interessats s’han d’adreçar a l’Espai Macià, trucant per telèfon al 973140874 o enviant un correu electrònic a l’adreça info@espaimacia.cat.

Divendres, doble sessió de cinema a la fresca

D’altra banda, divendres, 13 de juliol, hi haurà una sessió doble de cinema a la fresca amb una pel·lícula adreçada als més joves de casa i una altra per a públic més adult. Així, a les 22 hores es passarà el film adreçat als més joves, a partir de 7 anys, “La revolta dels contes”, una pel·lícula que recupera personatges i relats clàssics coneguts arreu per donar-los la volta i fer-los rabiosament actuals.

A les 23 hores es reproduirà “Not a step back! No surrender!” (Ni un pas enrere! No ens rendirem!), una pel·lícula per públic més adult, produïda per l’Hèctor Suñol, amb la presència de Gerry Mulvenna, cantautor escocès. En ella s’hi narren els fets viscuts a Catalunya des de l’1 d’octubre, fins a la desaparició de l’article 155

 

 

 

 

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>