La UAB renova el segell de transparència Infoparticipa 2018 a les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges ha renovat el segell de transparència Infoparticipa 2018 que atorga anualment, des de fa 6 anys, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. El guardó és un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) i que destaca les que millor compleixen amb les seves obligacions de transparència.  

En aquesta ocasió, l’Ajuntament de les Borges, que és el tercer any consecutiu que és reconeguda per la seva transparència, ha obtingut una puntuació del 90%, 4 punts més dels 86,54% que va obtenir l’any passat.

El guardó l’ha recollit personalment l’alcalde de les Borges, Enric Mir i la regidora de Participació, transparència i bon govern, Maria Fusté. L’acte d’entrega dels guardons ha tingut lloc a les 17.30 hores a la Sala d’Actes del Rectorat de la universitat Autònoma de Barcelona.  

Segons les dades de la UAB, en aquesta edició un total 110 administracions han rebut distincions (entre guardons i mencions), 102 de les quals són ajuntaments, hi ha 5 consells comarcals i 3 diputacions. Aquesta xifra suposa que només un 10,8% dels ajuntaments dels 947 municipis que hi ha a Catalunya obtenen els segells i el 79% ni tan sols aproven l’avaluació realitzada.

Cal recordar que el segell avalua 52 indicadors i, per tal d’aconseguir el reconeixement que acredita la ciutadania pot participar i decidir amb garanties, el municipi n’ha d’aprovar un mínim del 75%.

Fotografia de l’entrega del segell Infoparticipa als ajuntaments de Lleida

Categoria: Societat