L’Ajuntament de les Borges estrena l’aplicació mòbil ‘Línia Verda’

L’Ajuntament de les Borges ha presentat aquest dilluns, 4 de març, la nova aplicació Línia Verda que permet agilitzar la gestió de les incidències que es generin al municipi gràcies a la col·laboració ciutadana. La presentació del nou canal de comunicació, que ja es pot descarregar des de qualsevol dispositiu smartphone (iOS i Android), ha anat a càrrec de la primera tinent d’alcalde, Núria Palau, i el gerent d’Urbanisme, Albert Quintillà. 

Des d’aquest dilluns, la plataforma Línia Verda permet a qualsevol persona, a través de la instal·lació gratuïta de l’aplicació al seu telèfon mòbil, notificar de manera immediata i mantenint l’anonimat, qualsevol incidència o desperfecte que tingui lloc a les Borges Blanques. A més a més, l’aplicació inclou la possibilitat de localitzar geogràficament la incidència i enviar-la al consistori juntament amb un comentari i una fotografia.

Totes les notificacions es classifiquen en funció de si són incidències a la via pública, que afectin voreres i calçades, clavegueram, enllumenat, fonts públiques, mobiliari urbà, parcs i jardins, punts d’aigua i senyals i semàfors; serveis municipals que tinguin a veure amb escombraries, neteja, control de coloms i plagues; o avisos diversos, com ara animals abandonats, recollida de mobles, retirada de vehicles, entre altres.   

Cadascuna de les categories té assignat un responsable d’àrea que rep les notificacions a temps real i en prioritza la urgència. Així mateix, en cas que no sigui competència municipal, el consistori traslladarà la incidència a l’administració competent. Al seu torn, el ciutadà pot en tot moment realitzar un seguiment sobre l’estat de la incidència i tenir un historial de totes les notificacions enviades.

L’aplicació, que ja funciona en 400 municipis de tot el territori espanyol, inclou un servei de consultoria mediambiental extern i gratuït on, en un màxim de 24 hores, els ciutadans obtenen resposta per part d’un equip d’experts. Línia Verda també permet difondre telèfons i espais d’interès del municipi com ara Cal Gineret o la Biblioteca Municipal.  

Tots aquells usuaris que no disposin d’smartphone tenen la possibilitat de gaudir del servei a través del domini www.liniaverdalesborgesblanques.cat.